Ferrari: Z današnjimi informacijami bi letošnji bolid razvili drugače

Šef ekipe Ferrari Mattia Binotto priznava, da je Suderia pri razvoju letošnjega bolida storila napako in poudarja, da bi z današnjim pogledom letošnji bolid pri Ferrariju razvijali drugače.

Binotto je potrdil da bo ekipa iz Maranella v nadaljevanju sezone pripeljala še več posodobitev bolida SF90, s katerimi želijo predvsem povečati oprijem v ovinkih, čeprav na račun končne hitrosti.

V letošnji F1 sezoni je Ferrari proti Mercedesu izgubljal ogromno časa v sektorjih, ki jih sestavljajo srednje hitri in počasni ovinki. Pri Ferrariju se zavedajo svojih pomanjkljivosti, Binotto pa je odločen, da bo Ferrari z nadaljevanjem razvoja svojo formo pri vožnji skozi ovinke poizkušal izboljšati.

Prav neučinkovitost pri vožnji skozi ovinke je v kombinaciji z oprijemom glavna hiba letošnjega Ferrarijevega bolida, česar se zaveda tudi Binotto.

Z današnjimi informacijami bi bolid seveda razvijali drugače. Naš downforce ni na zadovoljivi ravni, kar nam povzroča težave pri doseganju optimalne temperature pnevmatik. Dejstvo je, da v ovinkih izgubljamo preveč in delamo vse kar je v naši moči, da naše pomanjkljivosti čimprej odpravimo.

Preberite tudi  Norris inženirju: "Pa menda ne jočeš...Sedaj gre še meni na jok"

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja