Coulthard: Naslednja ženska v F1 mora biti tako dobra kot sta Hamilton in Verstappen

0

V dosedanji zgodovini Formule 1 je zgolj šest žensk dobilo priložnost nastopa na F1 dirki. Čeprav si ustanovitelj t.i. ženske Formule 1 David Coulthard želi večje prisotnosti žensk v motošportu, po drugi strani poudarja, da bi v Formuli 1 morali dirkati najboljši dirkači, ne glede na spol.

V letu 2019 je pod vodstvom nekdanjega dirkača Davida Coultharda luč sveta ugledala nova dirkaška serija “W” v kateri nastopajo izključno predstavnice nežnejšega spola.

Poleg Coultharda so vodstvu “ženske formule” še Adrian Newey, nekdanji športni direktor Mclarna Dave Ryan in Matt Bishop, vodja komuniciranja pri Mclarnu.

Colthard poudarja, da je bila ženska dirkaška serija ustanovljena z razlogom enakopravnega vključevanja žensk v motošport in njihova pripravo na dirkanje v Formuli 1, nekaj kar se ni zgodilo vse od leta 1970.

“Dober dirkač mora biti talentiran, odločen, tekmovalen, pogumen in fizično pripravljen. Za razliko od nekaterih drugih športov pa dirkanje ne zahteva posebnih “super moči.” Hkrati ni potrebno biti moški, v kolikor želiš postati uspešen dirkač. Prav zato v W seriji verjamemo, da lahko moški in ženske pod enakimi pogoji tekmujejo enakovredno. Trenutno je v W seriji kar nekaj voznic, ki bi lahko dirkale tudi v Formuli 1. Vprašanje pa je ali so dovolj dobre, da bi na stezi izzvale Hamiltona ali Verstappna. V Formulo 1 bi morali priti dirkači, ki so sposobni dirkati z najboljšimi.”
Preberite tudi  Nekdanji mehanik: Po incidentu v boksih sem izgubil spoštovanje do Alonsa in Hamiltona

KOMENTIRAJTE!

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj