Bottas ima pripravljen plan B in C

Valtteri Bottas pravi, da je za voznike Formule 1 pomembno, da imajo »plan B« glede ekipe, za katero bodo v prihodnosti vozili. S tem daje vedeti, da ima pripravljen scenarij, v primeru, če ga v sezoni 2020 pri Mercedesu zamenjajo.

Anketa: Bi moral Mercedes zamenjati Valtterija Bottasa

Finec ni imel sreče na zadnjih dveh dirkah. Na VN Nemčije je trčil v zaščitno ogrado in odstopil, prejšnji vikend, na VN Madžarske, pa je po trku z Lewisom Hamiltonom in Charlesom Leclercom kmalu po začetku dirke nabral velik zaostanek in tako dirko zaključil na osmem mestu. Njegov moštveni kolega ga je prehitel za cel krog.

Po dirki v Budimpešti je Toto Wolff zatrdil, da Bottasova prihodnost ne bo odvisna od slabega dne v pisarni, pač pa bo ekipa pretehtala prednosti in slabosti menjave voznika.

Video: Trčenje Bottasa, vrtenje Hamiltona in jeza Tota Wolffa

Bottas pravi, da ni posebej zaskrbljen, če bi do menjave res prišlo, saj že ima pripravljen rezervni plan:

»Ni lahko. Ampak to je šport. Vedno se giblješ na meji in odločaš o stopnji tveganja, ki je še sprejemljiva. Če so hkrati še zadeve glede tvoje pogodbe nejasne, prav gotovo ne pomaga. Nekateri mislijo, da so vozniki boljši, ko so pod pritiskom, vendar to zame ne drži. Ko si v Formuli 1, moraš vedno imeti tudi plan B in plan C.«

Bottas: Ena napaka ne bo odločila o moji prihodnosti pri Mercedesu

Valtteri zaenkrat ostaja drugi na lestvici najboljših voznikov sezone 2019. Na prvem mestu tudi po dirki na Madžarskem ostaja njegov moštveni kolega Lewis Hamilton in na tretjem Max Verstappen.

Bottas: Če bi moral zapustiti Mercedes, si želim dirkati za Ferrari

Preberite tudi  Kubica bo testiral BMW-jev DTM dirkalnik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja