Alonsova vrnitev v Formulo 1 zelo zaželena

O možni vrnitvi Fernanda Alonsa v Formulo 1 se govori že nekaj časa. Dva nekdanja zaposlena v ekipah Formule 1 sta prepričana, da obstaja verjetnost za Špančevo ponovno dirkanje v elitnem motošportu.

Newey: Alonso bi skoraj prestopil k Red Bullu

Fernando Alonso je konec lanskega leta zapustil Formulo 1, uradno zaradi nezadovoljstva s stanjem v tem športu in zaradi pomanjkanja priložnosti za zmage. Dvakratni svetovni prvak je že večkrat poudaril, da ima željo po vrnitvi, vendar le k vrhunski ekipi, ki bo sposobna zmagovati.

Alonso: Formula 1 trenutno zame ni dovolj zanimiva

Nekdanji glavni Ferrarijev inženir Toni Cuquerella je za časopis AS delil svoje mnenje o možnostih za Alonsovo vrnitev:

»Če bo našel tekmovalno ekipo, kar mislim, da je možno, potem menim, da se bo.«

Svoje mnenje o možnostih, da Alonso v sezoni 2020 nadaljuje kariero v Formuli 1, je izrazil tudi nekdanji španski voznik Formule 1 Pedro de la Rosa:

»Nihče ne ve. Lahko le upamo, da bo, saj je zelo malo genijev za volanom in vem, da je on eden izmed njih. Ne glede na to, ali je Španec ali ne, želim v Formuli 1 gledati le najboljše. Vendar to je zelo osebna odločitev.«

De la Rosa poleg tega meni, da če se Alonso prihodnje leto ne vrne, zanj še vedno ne bo prepozno. Pri 38 letih namreč še zdaleč ne bo nesposoben za boj z najboljšimi:

»Lahko počaka. Eno leto ni odločujoče. Ko sem dopolnil 40 let, nisem občutil zmanjšanja svojih zmogljivosti.«

Cuquerella, ki je trenutno zaposlen v Formuli E, je prepričan, da se Alonso ne bo vrnil samo zato, da bo spet v svetu Formule 1, hkrati pa dvomi, da se bo naslednjo sezono zanj odprlo mesto v zmagovalni ekipi:

»Toda kdo ve? Formula 1 je zelo nepredvidljiva. Ko je Rosberg osvojil prvenstvo in se dva dni pozneje upokojil, so vsi rekli: ‘Moj bog, kako je to mogoče?’ Zato iz mojega vidika še vedno obstaja upanje.«

Alonso: Če želim se lahko vrnem v Formulo 1

Preberite tudi  Hamilton: Lahko bi bil na dopustu, pokal pa bi mi poslali po pošti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja