Alfa Romeo vložila uradno pritožbo

0

Ekipa Alfa Romeo Racing je vložila uradno pritožbo na odločitev komisarjev, ki so po dirki za VN Nemčije zaradi nepravilnosti pri startu dirke Kimija Raikkonena in Antonia Giovinazzija kaznovali s pribitkom 30. sekund na njun čas dirke.

Šef ekipe Alfa Romeo Fred Vasseur je po odločitvi komisarjev FIE, ki so Kimija Raikkonena in Antonia Giovinazzija po dirki za VN Nemčije kaznovali s pribitkom 30. sekund, napovedal pritožbo in poudaril, da švicarska ekipa razpolaga z zadostnimi dokazi.

Dirkača ekipe Alfa Romeo Kimi Raikkonen in Antonio Giovinazzi sta dirko za VN Nemčije končala na sedmem in osmem mestu, FIA pa je po dirki pričela preiskavo zaradi morebitnih nepravilnosti na obeh bolidih pri startu dirke, saj se čas navora sklopke ni ujemal s tistim, ki ga predpisuje tehnični pravilnik FIE.

Raikkonen in Giovinazzi sta bila kaznovana s časovnim pribitkom in posledično izgubo točk, Vasseur pa je obrazložil zakaj se bo švicarska ekipa na odločitev pritožila.

“Utrpeli smo okvaro sklopke, ki ni nastala zaradi našega vpliva in sedaj moramo opraviti temeljito analizo. Spoštujemo odločitev FIE, toda zagotovo se bomo pritožili, saj smo prepričani, da imamo dovolj dokazov.”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj