Rich Energy prekinil pogodbo z ekipo Haas

Rich Energy, sponzor ekipe Haas, je prekinil pogodbo z ameriško ekipo Formule 1, tik pred Veliko nagrado Velike Britanije. Podjetje z energijskimi pijačami pravi, da je njihov razhod posledica slabih rezultatov ekipe, sploh na Veliki nagradi Avstrije.

Rich Energy: Ne moremo zamenjati logotipa, saj na polnjenje čaka 90 milijonov pločevink

Ekipa Haas je bila prisiljena odstraniti logotip Rich Energy z bolidov Formule 1, zaradi spora o avtorskih pravicah glede logotipa. Podjetje Rich Energy je namreč izgubilo sodni postopek, saj je ameriško sodišče odločilo, da logotip njihove blagovne znamke energijskih pijač preveč spominja na logotip podjetja Whyte Bikes.

Whyte Bikes ujel Grosjeana na njihovem kolesu

 

Na začetku letošnje sezone je William Storey, direktor družbe Rich Energy, poudaril, da ima ekipa Haas najboljši poslovni model v športu:

»Imajo najboljši poslovni model v športu. Mislim, da so pravi dirkači – Gene Haas je čudovit poslovnež, ki se je lotil dirkanja na pravi način, Gunther Steiner je odličen vodja ekipe in imajo dva voznika s karakterjem. Na splošno smo veseli.«

Začetno navdušenje je očitno kmalu popustilo in zdi se, da se je njihovo obdobje medenih tednov končalo prej, kot je bilo pričakovati. Namesto, da bi se ekipa Haas borila za najboljše položaje med drugorazrednimi ekipami, se venomer znajde ob vznožju lestvice. Na zadnji dirki v Avstriji se je Kevin Magnussen vrinil med dva Williamsova bolida, medtem ko je Romain Grosjean zasedel zgolj 16. mesto. Haas je uspel nazadnje priti do točk na dirki v Monaku.

Preberite tudi  Leclerc presenečen nad hitrostjo Mercedesa v Suzuki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja