Ricciardo: Vettel je tako frustriran kot sem bil prej jaz

0
ricciardo-vettel-ferrari-f1-2017

Daniel Ricciardo vidi vzporednice med počutjem Sebastiana Vettela pri Ferrariju v sezoni 2019 in med svojimi zadnjimi trenutki pri Red Bullu. Pravi, da ve, kako je biti frustriran.

Avstralski voznik je po desetletju dirkanja pod okriljem ekipe Red Bull, od tega je bil polovico časa v prvi ekipi, le-to zapustil in podpisal pogodbo z Renaultom za sezoni 2019 in 2020. Uradni razlog za zamenjavo ekipe je bila potreba po novem izzivu.

Vettel sedaj vozi svojo peto sezono za Ferrari, vendar je sezone 2019 zanj prinesla tudi veliko frustracij, ker Scuderia ne uspeva držati koraka z Mercedesom. Za Nemca predstavlja to še eno leto, ko se bo moral soočiti z dejstvom, da ga bo najverjetneje ponovno porazil prav največji tekmec Lewis Hamilton.

Vettel: Čas je, da se nehamo slepiti, saj se Hamilton igra z nami

Pojavile so se celo govorice, da naj bi Vettel razmišljal o slovesu od Formule 1 ob koncu sezone. Kot potencialno zamenjavo zanj se je največkrat navajalo Daniela Ricciarda, ki pa je zanikal to možnost.

Ricciardo je za Corriere della Sera povedal, da razume, kakšne negativne misli se sedaj porajajo Vettlu in da lahko sočustvuje z nekdanjim moštvenim kolegom:

»Mogoče doživlja nekaj takega, kar sem sam čutil pred enim letom: frustracijo in ranljivost. Ampak ostaja hiter voznik in vedno lahko osvoji naslov. Edini dvom: Ali še vedno ve, kako ohraniti vrhunsko formo skozi sezono? V nekaterih situacijah je izgubil motivacijo, saj se ni mogel uveljaviti.«

Ricciardo: Ne morem nadomestiti Vettla

Ricciardo in Vettel sta bila moštvena kolega pri Red Bullu v sezoni 2014, ki je bila zadnja sezona, ko je ekipa Red Bull dominirala. V V6 hibridni dobi je namreč v ospredje prišla ekipa Mercedes.

Preberite tudi  Briatore: Tudi Alonso bi z Mercedesom osvojil naslov

KOMENTIRAJTE!

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj