Ricciardo: Ne morem nadomestiti Vettla

0

Daniel Ricciardo je zanikal govorice, da bi lahko za sezono 2020 zamenjal Sebastiana Vettla pri Ferrariju. Malo verjetno je namreč, da se bi Nemec do takrat umaknil iz sveta Formule 1.

Poletni čas prinaša s sabo tudi sezono govoric in v Formuli 1 so najpogostejša ugibanja o prestopih voznikov. Že nekaj časa se pojavljajo namigi, da Vettel razmišlja o svoji prihodnosti v Formuli 1 in da so pri Ferrariju začeli iskati potencialne kandidate za zasedbo njegovega mesta. Na vrhu seznama želenih voznikov Scuderie naj bi bila Daniel Ricciardo in Valtteri Bottas.

Daniel Ricciardo je letos zapustil ekipo Red Bull in se odločil srečo poizkusiti pri Renaultu. Prav zaradi njegove dvoletne pogodbe s francosko ekipo pravi, da je zanj nemogoč prestop v ekipo iz Maranella, čeprav ne zanika, da bi ga sedež zanimal. Za portal Auto Week je pokomentiral govorice, da bi lahko zamenjal svojega nekdanjega moštvena kolega:

»Če sem iskren, opažam takšne članke že zadnje tri ali štiri leta. Torej mi to ni nekaj novega. Imam zavezujočo pogodbo do konca leta 2020, to je bil dvoletni dogovor. Torej, če bi Seb letos odšel, je to njegova odločitev, vendar sam ne bi bil vpleten v to.«

Ricciardo je po devetih dirkah na desetem mestu v svetovnem prvenstvu voznikov, njegova ekipa pa se bori, da bi izpolnila predsezonske obljube, da bodo zmanjšali zaostanek za vodilnimi tremi ekipami v Formuli 1.

Avstralec in njegov moštveni kolega pri Renaultu Nico Hulkenberg sta na zadnji dirki za Veliko nagrado Avstrije končala izven mest, ki prinašajo točke. Toda Ricciardo pravi, da se ekipa nikakor ne misli predati in da še vedno zasledujejo cilje za sezono 2019:

»V tem letu je potrebno poskrbeti še za veliko stvari. Mislim, da nam je Avstrija nekoliko porezala krila, saj smo imeli precej dober zagon v Monaku, Kanadi in Franciji. Prav zaradi tega se nam ni zdelo, da smo v Avstriji prikazali tako dobro predstavo, kakršno bi mogli. Ta teden sem se malo pogovarjal z inženirji po telefonu in poskušal priti zadevi do dna. V Silverstonu bi torej moralo biti boljše. Mislim, da smo nekaj stvari ugotovili.«

Ricciardo in Bottas na radarju Ferrarija?

Preberite tudi  Ferrarijev muzej z rekordnim obiskom

KOMENTIRAJTE!

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj