Red Bull: Vettel je občutljiv in srčen človek, ki potrebuje brezpogojno podporo

0
Vettel Ferrari

Pri Red Bullu, kjer zelo dobro poznajo Sebastiana Vettla, so pokomentirali njegovo trenutno krizo, ki jo doživlja pri ekipi Ferrari.

Športni direktor Jonathan Wheatley je bil eden izmed prvih sodelavcev ekipe Red Bull, ki se ji je pridružil leta 2006, po prestopu iz Renaulta. S Sebastianom Vettlom je sodeloval v najuspešnejših letih ekipe, ko je nemški voznik osvojil štiri naslove svetovnega prvaka Formule 1. Wheatleyja so prosili, da pokomentira težko obdobje, ki ga Sebastian Vettel doživlja v prvi polovici sezone 2019:

»Sebastian ni tako močan človek, kot sta Michael Schumacher ali Fernando Alonso, ki sta vedno uspela prikazati vrhunske nastope. Sebastian je voznik, ki mora čutiti brezpogojno podporo in toplino. To je imel pri Red Bullu. Pri Ferrariju verjetno nima. Sebastian je zelo inteligentna, občutljiva in srčna oseba. To se vidi že iz tega, kako ljubeznivo se vede do žene in otrok. Ali pa iz izjemnega govora, ki ga je imel v čast pokojnemu direktorju dirk Charlieju Whitingu

Pravzaprav tudi dr. Helmut Marko vidi, da Vettel ne funkcionira dobro v takšnem vzdušju, kakršno vlada v ekipi Ferrari. Meni, da mora Sebastian Vettel zamenjati ekipo, če želi svojo kariero v Formuli 1 ponovno spraviti na pravo pot. Nemec, ki je trenutno prvi Ferrarijev voznik, je po dogodkih na dirki v Silverstonu izgubil ključno podporo italijanskih medijev. Vzhajajoča zvezda ekipe Red Bull, Max Verstappen, je opozoril, da Vettel nikakor ni slab voznik, torej mora biti težava drugje:

»Pri Red Bullu je komaj kdaj naredil napako. Ne pozabiš kar tako, kako se vozi. Torej, zakaj mu te stvari vedno znova dogajajo pri Ferrariju? »

Marko, glavni svetovalec ekipe Red Bull, ki je Vettla popeljal v svet Formule 1 in prisostvoval pri njegovi osvojitvi štirih naslovov svetovnega prvaka, prav tako meni, da ima Nemec težave s samozavestjo:

»Napake delaš, ko nisi več prepričan vase. To se dogaja podzavestno.«

Sebastian Vettel ima z ekipo iz Maranella že pogodbo za sezono 2020, vendar to ni ustavilo ugibanj, ali se bo vrnil v ekipo Red Bull ali celo zapustil Formulo 1.

Helmut Marko: Vettel mora zapustiti Ferrari

Preberite tudi  Formula 2 v čast preminulemu Hubertu upokojila številko 19

KOMENTIRAJTE!

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj