Leclerc: Če imam več podatkov kot ekipa, ne bom spoštoval moštvenih ukazov

0

Charles Leclerc je v pogovoru za BBC spregovoril o svoji prvi sezoni za volanom Ferrarija, moštvenih ukazih in pritisku, ki ga s sabo prinaša dirkanje za legendarno ekipo iz Maranella.

Leclerc je po dobri premierni sezoni pri Sauberju, že letos dobil priložnost sesti za volan rdečega bolida, kjer je zamenjal Kimija Raikkonena.

Monačan se je ob začetku svoje kariere v Maranellu soočil z dejstvom, da je prva violina Ferrarija Sebastian Vettel, že na uvodnih dirkah pa je bil Leclerc večkrat deležen moštvenih ukazov.

Navodila ekipe je Leclerc večinoma striktno upošteval, na dirki v Bahrajnu pa se je prvič zoperstavil svojemu moštvu in kljub drugačnim napotkom prehitel svojega moštvenega kolega.

Monačan je o moštvenih ukazih spregovoril za BBC:

“Na nekaterih dirkah so bili moštveni ukazi smiselni, v Bahrajnu pa sem menil, da imam več podatkov od ekipe in zato sem se odločil, da je bolje, da ne upoštevam navodil. Bil sem bistveno hitrejši od Vettla in ko sem prišel blizu sem ga brez večjih težav prehitel. Razumem, da želi ekipa doseči najboljši možen rezultat, toda če imam občutek, da imam sam več podatkov, potem ne bom upošteval moštvenih ukazov.”

Preberite tudi  Toto Wolff: Mercedes je pripravljen na Hamiltonovo "super" plačo

KOMENTIRAJTE!

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj