Kubica raje vozi zadaj, kot da bi gledal Formulo 1 s kavča

Robert Kubica se je to sezono vrnil v Formulo 1 z veliko vnemo in medijskim pompom. Njegova vrnitev se je zdela skorajda nemogoča, po grozljivi rally nesreči, zaradi katere je utrpel trajne poškodbe roke. Poljak meni, da je Williams odgovoren za to, da njegov povratek ni tako veličasten, kakor bi lahko bil. S slabim bolidom pač ne more prikazati vsega, kar je sposoben.

Dirkač dneva? Robert Kubica!

Kubica želi, da se ljudje zavedajo, kako težka je zanj bila vrnitev v svet elitnega motošporta in kako je garal, da je prišel do te točke. Seveda je njegov cilj bil, da bi se boril za višja mesta, a kljub temu je zadovoljen, da spet dirka v Formuli 1, kakor je povedal za Autosport.com:

»Razočaranje ni prava beseda. Konec koncev je bolje, da sem tukaj, kot da sedim na kavču in gledam Formulo 1 na televiziji. Zagotovo pa bi bil srečnejši, če bi se boril za višja mesta in imel manj težav.«

Williamsom voznik meni, da se zdi njegov povratek manj veličasten, ker je na vsaki Veliki nagradi na zadnjih mestih:

»Če potegnem črto, ta težavna situacija v zadnjih mesecih na žalost močno zasenči to, kar sem dosegel in kako velik je bil ta dosežek, da sem se vrnil sem. To je nekaj, kar tudi sam pozabljam, saj je Formula 1 hiter šport in vse se dogaja zelo hitro, tako da nekako živiš iz dneva v dan. Pozabi se, da sem na koncu dosegel nekaj, za kar sem delal vrsto let.«

Mnogi so bili kritični do dosedanjega nastopa Kubice v tej sezoni, vendar ob razmisleku, kaj vse je moral premagati in pretrpeti, je nadvse impresivno že to, da je poljski voznik sploh na progi.

Kubica: S svojo vožnjo v Monaku sem utišal kritike

Preberite tudi  Raikkonen: Zadnje dirke so bile "nočna mora"

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja