Komentar dirke za VN Velike Britanije: Formula 1 v vsem svojem sijaju

hamilton-silverstone-2019

Za nami je dramatična dirka za VN Velike Britanije v Silverstonu, ki zagotovo nikogar ni pustila ravnodušnega. Ob vsem pritoževanju nad stanjem, ki je v najhitrejšem cirkusu prisotno v zadnjih letih, se je Formula 1 domov vrnila v vsem sijaju.

Začetek dirke za VN Velike Britanije je prinesel boj za vodstvo med obema Mercedesovima dirkačema, kar je bila zgolj uvertura v epski dvoboj Maxa Verstappna in Charlesa Leclerca. Velikana prihodnosti sta dirkala na skrajni meji svojih bolidov, kolo ob kolesu, skozi bokse, za vsak milimeter steze. Mlada zvezdnika sta že drugo dirko zapored uprizorila nepozabno predstavo, ki jih bomo v prihodnosti zagotovo videli še ogromno.

Osrednja zgodba današnje dirke za VN Velike Britanije je nedvomno trčenje Sebastiana Vettla, ki si je še enkrat več privoščil nepotreben spodrsljaj in tako dokončno zapečatil svoje možnosti v boju za naslov svetovnega prvaka. Nemec s povprečno formo na zadnjih dirkah postavlja pod vprašaj tudi svojo vlogo prvega voznika ekipe Ferrari. Ekipa prav dolgo več ne bo mogla tolerirati njegovih spodrsljajev ter ignorirati vedno boljšega Charlesa Leclerca.

V Silverstonu se je končno prebudil tudi Pierre Gasly, ki je z novim prednjim krilcem doživel pravi preporod. Francoz je prvič letos prikazal dostojno dirkanje in s takšnim nadaljevanjem njegova prihodnost pri Red Bullu ne bi smela biti pod velikim vprašajem.

Dirka za VN Velike Britanije ni prinesla posebnih pretresov na vrhu lestvice najboljših, vendar toda niti ni pomembno, saj je bila dirka polna pretresov in nepričakovanih situacij. V Silverstonu smo pričakovali dominacijo Mercedesa – in jo tudi doživeli. Poleg tega pa smo dobili predvsem izjemno dirko, kakršnih bi moralo biti v Formuli 1 precej več. Lewis Hamilton je na navdušenje domačih navijačev s šesto zmago postal absolutni vladar Silverstona. Britanec tako nadaljujejo svojo pot k novemu naslovu in podiranju mističnih rekordov, ki jih je postavil Michael Schumacher.

Preberite tudi  FIA potrdila: V poročilu o Leclercovi kazni je napaka

Matej Plešej

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja