Helmut Marko: Vettel nam je odvzel stopničke

Glavni svetovalec ekipe Red Bull Dr Helmut Marko je bil po dirki za VN Velike Britanije v Silverstonu jezen na Sebastiana Vettla, ki je s trčenjem v Maxa Verstappna ustavil Nizozemčec pohod na zmagovalni oder.

Verstappen je v boju za tretje mesto napadel Vettla, ki pa ni hotel popustiti. Nemec je ob zaviranju v zadnji ovinek blokiral kolesa in silovito trčil v zadek Verstappnovega Red Bulla. Po trčenju sta oba dirkača sicer lahko nadaljevala dirko, Vettel pa je bil po dodatnem postanku še kaznovan s kaznijo pribitka 10. sekund.

Po dirki je Vettlov manever ostro obsodil tudi Helmut Marko.

“Izgledalo je, kot da se je Vettel precenil. Zaviral je zelo pozno in s trčenjem v Maxa nam je odvzel stopničke. Očitno je bilo, da smo bili hitrejši od Ferrarija in brez težav bi driko končali na odru za zmagovalce. Težko je reči kako hitri smo bili v primerjavi z Mercedesom, saj zaradi nenehnih bojev nismo mogli pokazati prave hitrosti.”

 

Preberite tudi  Leclerc: Ne vem kaj se je zgodilo, toda na dirki bom zelo agresiven

1 komentar

  • A Vettel, da bo šel v Mercedes, da ga še Verstappen začne šolati? Da si ja zadnja leta kariere umaže ime. Nič ne bo od tega, Hamilton bo kariero zaključil v Mercedesu, ko bo osvojil 8 naslov.

    1
    1

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja