Ferrari v zadnjem desetletju prejel dve milijardi sponzorskega denarja

Ferrari je v zadnjem desetletju z 2,1 milijarde dolarjev zaslužil daleč največ sponzorskega denarja med vsemi ekipami Formule 1, čeprav v tem času ni osvojil prvenstva.

Slavna italijanska ekipa je zadnji dve prvenstvi končala na drugem mestu, Ferrari pa na naslov svetovnega prvaka čaka vse od sezone 2007, ko je z rdečim bolidom slavil Kimi Raikkonen.

Kljub temu pa je, kot razkriva revija Forbes, Ferrari v zadnjem desetletju z naslova sponzorskega denarja zaslužil več kot 2 milijardi ameriških dolarjev, kar je skoraj enkrat več, kot so pokrovitelji prispevali v proračun drugouvrščenega Mclarna.

Raziskave revije Forbes so pokazale, da je Ferrarijev sponzorski prihodek v letu 2010 dosegel vrednost 249,5 milijona dolarjev, kar je največji letno prihodek z naslova pokroviteljev, ki ga je katerakoli F1 ekipa prejela v zadnjem desetletju. Ferrari je pred sezono 2010 podpisal 50 milijonsko pogodbo s Špansko banko Santander, približno 100 milijonov na leto pa na račun ekipe iz Maranella nakaže tobačni gigant Philip Morris.

Samo v zadnjih desetih letih so sponzorji ekipam Formule 1 plačali 17,8 milijarde dolarjev, Ferrari pa je prejel 11,8 odstotka vsega sponzorskega denarja.

 

Preberite tudi  Mehika ali ZDA? Kdaj bo Lewis Hamilton osvojil 6. naslov svetovnega prvaka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja