Bi lahko Raikkonen nadomestil Vettla pri Ferrariju?

Že nekaj časa se pojavljajo ugibanja, kateri voznik bo šel kam, sedaj ko je aktualen prestopni rok v Formuli 1. Ali bi bil Kimi Raikkonen pravi mož, ki bi lahko zamenjal Sebastiana Vettla, če le-ta letos zapusti Ferrari?

Italijanski spletni portal Circus F1 je postavil teorijo, po kateri je načrt B, da se bo finski veteran vrnil v ekipo iz Maranella, s ciljem osvojitve tretjega naslova svetovnega prvaka.

Vettel se trenutno nahaja tri mesta za vodilnim v svetovnem prvenstvu, to je dolgoletnim tekmecem Lewisom Hamiltonom. Nemec zaostaja natanko 100 točk za Britancem pred zadnjima dvema dirkama prve polovice sezone 2019.

Pred začetkom sezone je Vettel s Ferrarijem veljal za glavnega favorita za osvojitev naslova, vendar bolid SF90 na dirkah ni dosegel visokih pričakovanj in izpolnil predsezonskih obljub. Vettlova prizadevanja, da bi se izkazal, so bila zaznamovana s številnimi napakami, zaradi katerih so sanje o naslovu že skoraj splavale po vodi. Zaenkrat kaže, da mu bo le-tega ponovno vzel najhujši tekmec Lewis Hamilton.

Vettlova prihodnost je postala tema številnih debat, po tem ko je ostro kritiziral komisarje in moderno Formulo 1, zaradi kazni na Veliki nagradi Kanade, ki mu je odvzela zmago.

Vettel po kazni izgubil zmago, v Kanadi slavil Hamilton

32-letnik vztraja, da bo v Formuli 1 nastopal vsaj še do konca prihodnje sezone, vendar njegovi nastopi postavljajo pod velik vprašaj njegovo vlogo prvega voznika pri Ferrariju. Prejšnji vikend je na Veliki nagradi Velike Britanije nerodno trčil v Maxa Verstappna, zaradi česar sta verjetno oba ostala brez stopničk.

Hamilton slavil v kaosu silverstona, Vettel trčil v Verstappna

Če bi Vettel zapustil Ferrari, bi to pomenilo, da Scuderia nima med vozniki svetovnega prvaka, kar se ni zgodilo že od leta 2007, ko je bil Raikkonen okronan za najboljšega voznika sezone.

Preberite tudi  Al Pease: Najslabši dirkač v zgodovini F1?

Če bi Ferrari na vsak način želel svetovnega prvaka v svoji postavi, kakor predpostavlja Circus F1, bi bili zelo omejeni pri izbiri voznika. Potencialni kandidati bi tako bili: Lewis Hamilton, ki je zadovoljen pri Mercedesu, Fernando Alonso, ki pravi, da se še ne bo vrnil v Formulo 1 … torej preostane le Kimi Raikkonen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja