Alonso v Ferrari, Verstappen v Mercedes, Vettel v Red Bull?

0

Novica o posebni izstopni klavzuli, ki naj bi Maxu Verstappnu v primeru povprečnih rezultatov omogočila predčasen odhod iz Red Bulla, postavlja dogajanje v letošnjem prestopnem roku Formule 1 v povsem novo luč. Morda se ne bo zgodilo nič, morda pa nas čakajo gigantski prestopi največjih zvezd najhitrejšega cirkusa.

Po navedbah španskih medijev pogodba med Maxom Verstappnom in Red Bullom vsebuje posebno klavzulo, po kateri bi se Nizozemec lahko pogovarjal o morebitnem prestopu v katero izmed konkurenčnih ekip, če mu do VN Madžarske ne uspe zmagati niti na eni sami dirki. Verstappnu je sicer uspelo zmagati v Avstriji, kar pa ne zmanjšuje interesa za mladega superzvezdnika.

Obstoj klavzul v Verstappnovi pogodbi je medtem že potrdil tudi Nizozemčev menedžment, pred časom pa je o možnosti predčasnega odhoda spregovoril tudi oče mladega zvezdnika Jos Verstappen.

Max Verstappen velja za enega izmed največjih talentov v zgodovini motošporta in s takšnim dirkačem bi si tako pri Ferrariju, kot pri Mercedesu rešili vprašanje dirkaške zasedbe za naslednje desetletje. Dejstvo je, da tako Lewis Hamilton, kot Sebastian Vettel nista več najmlajša, Verstappen pa se tako ponuja kot idealna izbira za naslednika obeh superzvezdnikov.

Na svoj povratek v Formulo 1 pa medtem čaka tudi Fernando Alonso, ki je dal jasno vedeti, da ga zanima izključno dirkanje z bolidom, ki mu bo omogočal boj za naslov svetovnega prvaka. Čeprav Španec prav tako sodi v kategorijo elitnih dirkačev, pa je po drugi strani tudi on že kar precej v letih. Že nekaj časa se pojavljajo govorice o Alonsovem povratku k Ferrariju, kar se po novi povprečni sezoni Scuderie ne zdi več nemogoče.

Sebastian Vettel sicer ima s Ferrarijem sklenjeno veljavno pogodbo tudi za prihodnjo sezono, toda vsi vemo, da pogodbe v Formuli 1 ne veljajo prav veliko. Tudi Nemčeva pogodba naj bi vsebovala posebno klavzulo, po kateri lahko tako Vettel, kot Ferrari dogovor predčasno prekineta. V Maranellu so to klavzulo izkoristili že večkrat in nič presenetljivega ne bi bilo, če bi to storili tudi v primeru Sebastiana Vettla.

Vettla lahko sicer zadnje čase pogosto opazimo v bivalniku nekdanje ekipe Red Bull, s katero je Nemec osvojil štiri zaporedne naslove svetovnega prvaka. V primeru Verstappnovega odhoda k Mercedesu bodo v Milton Keynesu potrebovali novega prvokategornika, Vettel pa bi se lahko odločil, da svojo uspešno kariero konča pri Red Bullu.

Poletje je tukaj in Formula 1 vstopa v vsakoletno “silly season” obdobje. Morda se ne bo zgodilo nič, morda pa nas čaka ognjemet, ki ga najhitrejši šport že dolgo ni doživel.

Alonso v Ferrari, Verstappen v Mercedes, Vettel v Red Bull?

Matej Plešej

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj