Wolff: Pirelli ne more zadovoljiti vseh 10. ekip

Šef ekipe Mercedes Toto Wolff se je odzval na kritike, da letošnje pnevmatike ustrezajo zgolj ekipi srebrnih puščic in poudarja, da je Pirelli postavljen pred “nemogočo nalogo”, da zadovolji vseh 10 ekip Formule 1.

Potem ko je Mercedes slavil prav na vseh sedmih dirkah letošnje sezone, so tako pri Ferrariju, kot Red Bullu kritizirali Pirellijevo odločitev o uvedbi tanjših pnevmatik, ki naj bi ustrezale zgolj ekipi iz Brackleya.

Najbolj ostre kritike je Pirelliju namenil Dr Helmut Marko, ki je po sedmi zmagi Mercedesa povedal:

Mercedes je zaradi te neumne spremembe pnevmatik v ogromni prednosti. Devet ekip ima težave in samo oni lahko te pnevmatike uporabljajo optimalno. Prav oni so zahtevali spremembo, saj so imeli ogromne težave z mehurjenjem. Fia jim je ugodila in s tem uničila šport.

Na Markove obtožbe pa se je odzval tudi šef Mercedesa Toto Wolff, ki je italijanskemu proizvajalcu stopil v bran.

Dejstvo je, da Pirelli pred vsako sezono izdela nove pnevmatike in vedno ima kakšna ekipa z njimi težave. Pirelli je postavljen v nemogoč položaj, saj so na eni strani soočeni s pritiski naj pnevmatike zdržijo zgolj nekaj krogov, po drugi strani pa jih nekateri pozivajo naj zdržijo čim dlje. Menim, da je potrebno podpreti Pirelli v njihovih prizadevanjih, da razvijejo pnevmatike, ki ustrezajo čim širšemu krogu ekip.

 

Preberite tudi  Renault: Mclaren ni pokazal interesa za nadaljevanje sodelovanja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja