Vettel: Razumem komisarje, toda krivim F1 pravila

Vettel Ferrari

Sebastian Vettel poudarja, da sicer lahko razume zahtevnost komisarskega dela, po drugi strani pa je prepričan, da je Formula 1 v zadnjih letih postala bistveno preveč regulirana z raznimi predpisi.

Voznik Ferrarija je ciljno črto dirke za VN Kanade prečkal na prvem mestu, po odločitvi komisarjev, da Nemcu podelijo kazen pribitka petih sekund, pa je dirko v Montrealu dobil Lewis Hamilton.

Vettel je takoj po dirki svoje frustracije nad kaznijo izrazil z zamenjavo številk za najboljše tri dirkače v Parc Fermeju, kasneje pa dodal, da so takšne odločitve škodljive za Formulo 1.

“Čutim, da danes gledamo na toliko stvari, ki v preteklosti sploh niso bile pomembne. Na nek način sočustvujem s komisarji, saj je njihove delo vse prej kot enostavno. Zaprti so v sobi z listom papirja in morajo sprejeti odločitev. Večkrat se je zgodilo, da so mi v pogovoru po dirki dejali, da razumejo moje stališče, toda zaradi pravil pač morajo sprejeti takšno odločitev. Trenutno so preobsežna pravila zagotovo ena izmed največjih težav Formule 1.”

 

Preberite tudi  Ferrari: Imamo najboljši dirkaški par na svetu, zakaj bi ga menjali?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja