Vettel: Čas je, da se nehamo slepiti, saj se Hamilton igra z nami

Sebastian Vettel priznava, da sta Lewis Hamilton in Mercedes v trenutnem obdobju Formule 1 preprosto v drugi ligi in je prepričan, da se petkratni svetovni prvak na poti do novega naslova igra s svojimi tekmeci.

Pred začetkom dirkaškega vikenda v Spielbergu je Vettel novinarjem povedal: »Nehajmo se slepiti, Lewis se igra z nami. Tvegal sem vse, da bi odpeljal najhitrejši krog, vendar je Lewis dosegel enak čas kroga na močno obrabljenih pnevmatikah. “

“Dejstvo je, da moramo povečati downforce, nato pa bomo lahko bolje uporabili pnevmatike. Morda bi morali dirkati po starem Osterreichringu, kjer ni veliko ovinkov,” se je nekoliko pošalil Nemec.

Vettel v svoji dolgi in uspešni karieri na dirkališču Red Bull Ring še nikoli ni zmagal, kar pa za Nemca predstavlja velik izziv.

Čeprav gre za zelo kratek krog, je na tej stezi težko storiti vse prav. Bistveno je, da dosežemo dober rezultat v kvalifikacijah. 

“Vsekakor si želim zmage v Avstriji. V preteklosti smo že bili na stopničkah, sedaj pa si želimo tudi zmagati.”

 

'); window.ipromNS = window.ipromNS || {adTags: []}; ipromNS.adTags.push({ sitePath: ["programmatic","984e258bbb88faa9"], dimension: 'mobile_native', containerId: 'iprom_adtag_'+ adTag });
Preberite tudi  Autosport se poslavlja od tiskane oblike

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja