Umrl je Mercedesov in Hamiltonov mlad navijač

Harry Shaw Lewis Hamilton

Svet Formule 1 je pretresla še ena smrt. Tokrat ne iz vrst voznikov ali ekipe, temveč iz vrst navijačev. Umrl je mladi Mercedesov navdušenec in oboževalec Lewisa Hamiltona, Harry Shaw. Harry je postal znan med dirko za Veliko nagrado Španije, ko je prvič stopil v stik z ekipo Mercedes.

Neozdravljivo bolan Harry prejel Hamiltonov bolid in zmagovalni pokal

Med vikendom v Barceloni so Hamilton in Mercedes prejeli čudovita sporočila od navijača iz Surreyja. Shaw je lani avgusta izvedel, da ima Ewingov sarkom, redko obliko kostnega tumorja, ki prizadene predvsem mlade. Zdravniki so mu 29. aprila 2019 napovedali le še en teden življenja, vendar mu je uspelo živeti nekoliko dlje. Njegova družina je sedaj razkrila, da je mladi fant umrl v soboto, 1. junija 2019:

»Z največjo žalostjo in zlomljenim srcem vas moramo obvestiti, da nas je Harry zapustil v soboto zvečer. Boril se je do samega konca in oba sva bila z njim do njegovega zadnjega trenutka. Njegovih bolečin in trpljenja je konec. Tako smo ponosni na Harryja in na vse, kar je dosegel v svojem življenju. Ustvaril je zapuščino, da bi pomagal drugim.«

Video: Mercedes neozdravljivo bolnemu Harryu poklonil Hamiltonov F1 bolid

Hamilton je bil še posebej ganjen nad Shawovim sporočilom, zato je zmago v Španiji posvetil prav njemu. Pravzaprav je skupaj z ekipo naredil nekaj, kar bi le redko kdo. Na Shawov dom so poslali Mercedesov bolid in pokal iz Barcelone.

Preberite tudi  Hamilton: Vsi kličejo Tota Wolffa za sedež pri Mercedesu, tudi Verstappen

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja