Renault razmišlja o “kvalifikacijskem” bolidu za sezono 2020

0

Šef ekipe Renault Cyril Abiteboul je razkril, da francoski proizvajalec resno razmišlja, da bi vso pozornost pri razvoju bolida za sezono 2020, usmeril v izboljšanje hitrosti v kvalifikacijah.

Po slabem začetku leta 2019, v katerem Renault zaseda skromno osmo mesto v razvrstitvi konstruktorjev, je Cyril Abiteboul razkril, da bi se lahko ekipa kmalu usmerila v spremembo uravnoteženosti bolida in dala prednost hitrosti v enem kvalifikacijskem krogu.

“Razmišljamo o dveh ali treh spremembah, ki jih je mogoče v tem trenutku narediti, in ki lahko dramatično spremenijo obnašanje in konkurenčnost avtomobila v naslednji sezoni” je pojasnil Abiteboul.
“Prva je aero učinkovitost, druga pa je, kako uravnotežiti kvalifikacije in dirko, saj so v sodobni F1 kvalifikacije ključnega pomena.
“Vse steze so skoraj enake kot Monako, in če se želite osredotočiti na kvalifikacije ali se osredotočiti na dirko, je vzorec razvoja bolida precej drugačen. Ena od ključnih stvari je prestavno razmerje. Če želite dati prednost kvalifikacijam, je potrebno spremeniti prestavno razmerje, potrebno pa je tudi modificirati sam rake bolida”
“Ni še prepozno, da bi spremenili nekaj parametrov na bolidu, toda vedno bolj se bomo osredotočali na razvoj za prihodnjo sezono.”
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje