Je Flavio Briatore oseba, ki lahko reši Ferrari?

Po slabem začetku letošnje sezone je vse bolj očitno, da bodo pri Ferrariju potrebne spremembe, predvsem na področju organizacije in vodenja ekipe. Potem ko je novo vodstvo pokazala vrata Mauriziu Arrivabeneju, je vodenje Scuderie prevzel tehnični direktor Mattia Binotto, ki pa se v novi vlogi ne znajde prav dobro.

Ferrariju se iz dirke v dirko dogajajo nove nepredstavljive napake, medtem pa zaostanek v svetovnem prvenstvu eksponentno narašča. Ferrari bolj kot kadarkoli potrebuje “trdo roko”, ki bo znala celotno organizacijo postaviti na noge in jo voditi k uspehom, ki pritičejo največji ekipi Formule 1. Podobno, kot je to ob prelomu tisočletja storil Jean Todt.

Ferrari potrebuje človeka s karizmo in nesporno avtoriteto. Potrebuje človeka, kot je Helmut Marko, ki drži vse niti vodenja ekipe Red Bull, hkrati pa s svojo medijsko izpostavljenostjo omogoča uradnemu šefu ekipe Christianu Hornerju in glavnemu dizajnerju Adrianu Neweyu, da kvalitetno opravljata svoje delo.

Ko pomislimo kdo je oseba z zgoraj opisanimi kvalitetami hitro naletimo na kontroverzno ime – Flavio Briatore. Seveda je Briatore zaznamovan s črnim madežem afere crashgate, ki pa bi jo tifosi ob uspešnem povratku najverjetneje hitro pozabili. Kljub njegovim dejanjem ne smemo pozabiti, da je bil Briatore mentor tako Michaelu Schumacherju, kot Fernandu Alonsu, ki sta kasneje postala ena izmed največjih dirkačev v zgodovini. Italijan bi v Maranellu vladal s trdo roko, hkrati pa bi marsikoga tudi postavil pred vrata.

Zagotovo je Flavio Briatore oseba, ki ima znanje in izkušnje, da sede na vroč stolček Ferrarijevega komandnega pulta. Vprašanje je le, kakšno ceno je Scuderia pripravljena plačati, če sploh.

Matej Plešej

Preberite tudi  Koliko denarja odštejejo pokrovitelji ekipe Mercedes za svoje mesto na F1 bolidu

4 komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja