Hamilton o psihičnih težavah v Formuli 1

0

Petkratni svetovni prvak Lewis Hamilton priznava, da njegovo prizadevanje za uspeh v Formuli 1 ni bilo brez posledic. Britanec je imel v svoji karieri psihične težave in tudi trenutke trpljenja.

Hamilton: V sezoni 2019 sem zaenkrat precej povprečen

Hamilton je v drugi sezoni Netflixove serije My Next Guest Needs No Introduction (Moj naslednji gost ne potrebuje predstavitve) v pogovoru z ameriškim zvezdnikom Davidom Lettermanom spregovoril o psihičnem naporu, ki ga je doživel, ko se je boril za naslov svetovnega prvaka.

Z Lettermanom sta se pogovarjala v februarju, pred pričetkom sezone 2019. Mercedesov voznik je takrat razložil, kako je bilo prav ustrezno soočanje z velikimi padci ključno za njegov uspeh:

»Težko, težko je to leto. Psihično doživljaš velike vzpone ob zmagah in uspehih, toda potem pridejo tudi veliki padci. O tem še nikoli nisem zares spregovoril, vendar pogosto trpimo zaradi psihičnih težav, nestabilnosti, in se poskušamo pobrati, ko smo na dnu, to pač športniki počnemo. Če imaš srečo, črpaš moč iz tega padca. Pomembno je, kako se pobereš, ne kako si padel.«

Hamiltonov pogovor z Lettermanom je Britanca pripeljal do tega, da je razkril, da se nikakor še ne namerava umakniti iz motošporta. Z Mercedesom ima zaenkrat sklenjeno pogodbo do konca leta 2020. Prepričan je, da ima še veliko volje in želje po zmagah:

»Michael se je upokojil, ko je imel 38 let. Jaz jih imam 33. Po mojem mnenju lahko vztrajam vsaj še pet let. Povsem sem odločen, da lahko zmagam. Kar me žene, in čutim, da nekaterim ljudem, proti katerim dirkam, manjka, je ta gorečnost. Imam to priložnost. Z lahkoto bi jo lahko spustil sedaj, vendar se počutim, kot da bi jo zapravil, če se ne bi še naprej izboljševal, napredoval in vztrajal. Moram nadaljevati, dokler lahko, v bistvu, dokler mi ne bo več predstavljalo užitka.«

Hamilton: Ciljam na 10 naslovov

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje