Hamilton: Formula 1 bi morala biti “moški” šport

0

Formula 1 je “moški šport” in bi morala za mlade dirkače predstavljati večji fizični izziv poudarja Lewis Hamilton, ki meni, da bi morala F1 postati težje dostopna za novince, kar lahko po njegovem mnenju pripomore k izboljšanju spektakla na stezi.

Prihodnost F1 je še zmeraj predmet pogajanj, v katerih Liberty Media in ekipe iščejo rešitve za nov sklop pravil, ki bodo vstopile v veljavo z letom 2021.

Na vprašanje, kako bi Formulo 1 spremenil spremenil na bolje, je svetovni prvak Lewis Hamilton odgovoril:

“Navijači so razlog, da lahko še naprej delamo to, kar delamo, pa vendar jih na nekaterih stezah ni prav veliko.Promocija ni vedno najboljša, ljudje pa se še naprej komentirajo, da je vse skupaj dolgočasno, saj zmagujejo samo ekipe kot so Ferrari, McLaren, Mercedes in Red Bull.

Če bi imel izbiro, bi se vrnil k V12 motorjem in ročnemu menjalniku, hkrati pa bi se znebil vseh širokih izletnih con. Po dirki bi morali biti fizično izčrpani, podobno kot si izčrpan po maratonu. Sedaj bi brez težav odpeljal tri dirke zapored in Formula 1 ne bi smela biti tako enostavna. To je moški šport in vse skupaj bi moralo biti bistveno bolj zahtevno.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje