Fernando Alonso: Povratek v Ferrari? Kdo ve, kaj se bo zgodilo

Fernando Alonso po drugi zaporedni zmagi na dirki za 24 ur Le Mansa in naslovu svetovnega prvaka serije WEC ni izključil možnosti, da se že v prihodnji sezoni znova vrne na startno vrsto Formule 1.

Nedavno so se pojavile govorice, da bi se lahko dvakratni svetovni prvak Formule 1 že v prihodnji sezoni vrnil k Ferrariju, za katerega je dirkal med letoma 2010 in 2014.

Alonso je po drugi zmagi v Le Mansu in osvojitvi naslova svetovnega prvaka WEC z ekipo Toyota Gazoo Racing odgovarjal na vprašanja novinarjev o morebitnem povratku v Formulo 1.

“2020 v F1 s Ferrarijem? Kdo ve, kaj se bo zgodilo. O svoji prihodnosti se ne bom odločal do poletja, zaenkrat pa so vse možnosti, vključno s Formulo 1 še odprte.”

“F1 gledam tako pogosto, kot lahko. Od sedmih dirk v tej sezoni sem zamudil tri, ker sem bil na letalu. Če ne morem gledati dirke v živo, si ogledam. Počutim se kot vsak F1 navdušenec. obstajajo dirke, ki se mi zdijo zanimive, seveda pa so nekatere dirke precej dolgočasne.”

“Pa vendar se to dogaja v vsakem športu. Če gledam tekmo Barcelona – Real Madrid, jo gledam tudi ko je rezultat 0:0, čeprav sem že doživel 5:5.”

Bo Alonso naslednje leto pri Ferrariju zamenjal Vettla?

Preberite tudi  F1 Suzuka: Kvalifikacije v nedeljo zjutraj?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja