Alonso: Če se bom vrnil na Indy 500, bom izbral najbolj konkurenčno možnost

0

Fernando Alonso je po letošnjem debaklu na dirki za 500 milj Indianapolisa odločen, da se na slovito dirko vrne zgolj z konkurenčnim dirkalnikom.

Potem ko je Fernando Alonso še nedavno napovedoval boj za zmago na letošnji dirki za 500 milj Indianapolisa, je Španec na slovitem ovalu doživel veliko razočaranje, saj je izpadel že v kvalifikacijah.

Po težavnem tednu se Alonsu z Mclarnom 66 v soboto najprej ni uspelo prebiti med 30 najhitrejših dirkačev, kar je pomenilo, da je Španec moral nastopiti na na nedeljskih dodatnih kvalifikacijah, kjer se je za dodatna tri mesta pomerilo 6 dirkačev.

Potem ko je že kazalo, da se bo Alonso skozi šivankino uho vendarle prebil na dirko, je dvakratnega svetovnega prvaka prehitel Kyle Kaiser, ki je bil od Alonsa v štirih krogih v povprečju hitrejši za pičlih 0,019 mph.

Alonso je za Soy Motor zatrdil, da se bo v Indianapolis vrnil zgolj s konkurenčnim bolidom.

“Bomo videli kaj se bo zgodilo, toda preden se vrnem v Indianapolis bom dobro pretehtal vse možnosti in izbral najbolj konkurenčno. Na vsak način ne nameravam dirkati v celotni sezoni, saj to zahteva prevelik davek. V kolikor bi odšel v Indy ne bi želel biti turist, temveč bi se želel boriti za naslov, kar pa zahteva veliko dela v simulatorju in priprav na različne steze.”

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje