Mick Schumacher: Velika pričakovanja, še večja razočaranja

0

V Formuli 1 ni prostora za napake in obotavljanja, potrebno je zmagovati in strmeti k izjemno visoko postavljenim standardom. Težko je izpolniti pričakovanja lačnih množic, še posebej, ko so ta pričakovanja medijsko podkrepljena. Letos se je v zanko slavnega priimka ujel Mick Schumacher. Njegov začetek sezone v Formuli 2 je zaenkrat pod pričakovanji oziroma ni na nivoju tistih mladeničev, ki so v svoji krstni sezoni postali prvaki. Med najmlajšimi prvaki, ki so v zadnjem obdobju prišli v Formulo 1, sta Russell in Leclerc, Norris pa je bil skupno drugi v svoji edini sezoni v Formuli 2. Vsi trije kažejo dobre predstave na dirkah Formule 1. Za nami je že četrtina prvenstva Formule 2 (3 dvojne dirke od 12. na koledarju), Mick Schumacher pa je dosegel le eno peto, eno šesto in eno osmo mesto. To nikakor ni slabo, po drugi strani pa ni niti blesteče. Za primerjavo, vsi trije prej našteti vozniki so v prvi četrtini sezone v Formuli 2 zmagali vsaj eno dirko ter osvajali mesta na zmagovalnem odru. Tudi če odmislimo kazen 5 sekund, ki jih je Mick dobil na zadnji dirki v Barceloni, se tam ni boril za vodilna mesta.

Mick Schumacher: Dobitnik Super licence FIA?

Seveda pa za prestop v Formulo 1 ni nujno, da je voznik osvojil prvenstvo Formule 2 – potrebno je le imeti Super licenco. Pogoje zanjo sicer Mick Schumacher že izpolnjuje letos, toda naslednje leto se ne bodo več štele točke iz sezone 2016, ki jih je dosegel z dvema drugima mestoma v prvenstvu Formule 4. Tako bi letos moral v Formuli 2 doseči najmanj šesto mesto, da bi tudi naslednje leto izpolnjeval minimalne pogoje za pridobitev Super licence. Po četrtini dirk ne kaže, da bo to tako z lahkoto dosegel. Mick je namreč trenutno na dvanajstem mestu, s 14. točkami. Sette Camara, ki je na šestem mestu, ima 33 točk in dve uvrstitvi na zmagovalni oder. Glede na prejšnje leta, bi moral Mick za šesto mesto na koncu sezone zbrati 130 –160 točk, torej se bo moral podvizati pri osvajanju mest, ki prinašajo več točk.

Mick Schumacher: Pri Ferrariju se že sedaj počutim kot doma

Dogodek v Bahrajnu je bil deležen velike medijska odmevnosti, saj je prav na tej stezi Mick Schumacher debitiral za volanom bolidov ekip Scuderia Ferrari in Alfa Romeo Racing. Na naslednjem testiranju v Barceloni sicer ne bo vozil, veliko njegovih kolegov iz Formule 2 pa bo prisotnih v različnih ekipah. Antonio Fuoco, član ekipe, zadolžene za simulatorje, bo vozil za Ferrari, Callum Ilott, Schumacherjev konkurent, pa za Alfa Romeo Racing.

Mick Schumacher: Kdaj bo napočil njegov čas

Gian Carlo Minardi je v ekskluzivnem intervjuju za Portal F1.si pohvalil Mickovo zrelost in poudaril, da je Michael Schumacher za Micka izjemno težko dosegljiv vzor ter da mu tovrstno primerjanje z očetom ne koristi. Hkrati je izpostavil, da bi morala samo štoparica odločati o tem, kdo lahko pride, kdo ostane in kdo postane šampion v Formuli 1 – torej rezultati posameznika in ne njegov priimek ali denar, ki ga lahko prinese ekipi. Za Micka Schumacherja je zagotovo koristna manjša medijska pozornost, da se lahko osredotoči na same dirke, doseže nove točke in tudi zmage. Verjetno si Mick prav zaradi svojega priimka ne more privoščiti, da bo v sezoni 2020 ostal v Formuli 2.

Veliko breme slavnega priimka

Simon Jazbec

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj