Mercedes z novim pogonskim sklopom v Kanadi

Mercedesovi tekmeci bi morali biti zaskrbljeni zaradi novice, ki so jo naznanili v dominantni ekipi Formule 1. Pred odhodom iz Monaka na pogreb Nikija Laude je Lewis Hamilton namignil, da bodo verjetno imeli nov pogonski sklop v Kanadi in da bo njihov bolid le še napredoval.

Hakkinen: Ferrari bi se moral ukvarjati s tem kako premagati Mercedes

Mika Hakkinen, dvakratni svetovni prvak, meni, da so bili Mercedesovi tekmeci, vključno s Ferrarijem, zaskrbljeni še preden so slišali to novico:

»Monako je bila še ena proga, ki je ustrezala Mercedesu, in to je zaskrbelo njihovo konkurenco, ker običajno pričakujemo, da sta Ferrari in Red Bull hitrejša na počasnejšem, zavitem dirkališču, kakršno je to.«

Ekipa Red Bull Racing bo morala počakati do Monze z naslednjo nadgradnjo Hondinega motorja, vendar že ta bo prinesla kazen zaradi preseganja količine dovoljenih elementov, glede na FIA pravilnik:

Helmut Marko je za Motorsport-magazin.com priznal, da so podcenjevali konkurenčni ekipi:

»Podcenjevali smo potezo, ki sta jo Mercedes in Ferrari naredila pozimi. Toda sezona je še dolga in trenutno napredujemo. Zasluge za to ima pogonski sklop številka štiri, ki prihaja v Monzo. Podatki, ki jih vidimo pri Hondi, delujejo resnično spodbudno.«

Helmut Marko: FIA podpira dominacijo Mercedesa

Pri Ferrariju pa niso tako optimistični kakor pri Red Bullu. Sebastian Vettel ne vidi magične rešitve, čeprav nekateri napovedujejo, da bo pogonski sklop ekipe iz Maranella pokazal svojo pravo moč na naslednji dirki v Kanadi.

»Ne verjamem, da imamo kakšno skrivnost, ki jo bomo lahko razkrili,« je dejal Nemec. Morda pa je to le taktična izjava, s katero želi nasprotnike narediti nepripravljene, da jih bodo v Kanadi lažje presenetili.

Zgodnje menjave elementov pogonskih sklopov

Preberite tudi  Hamilton dominiral v Abu Dabiju, Verstappen potrdil tretje mesto v prvenstvu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja