Komentar dirke za VN Španije: Kriza

0
mercedes bottas hamilton
mercedes bottas hamilton

Po dirki za VN Španije lahko govorimo o resni krizi. Le-ta se ne kaže samo pri Ferrariju, temveč tudi pri Renaultu. Peta zaporedna Mercedesova zmaga pa priča o nesposobnosti drugih ekip ogroziti njihov primat. Celo pri Red Bullu niso nikoli ogrozili Mercedesa, čeprav imajo skoraj popolnega Verstappna in Hondo brez težav. Po drugi strani pa so uspeli vsaj ponižati Ferrari, tako da lahko na ta račun pričakujemo novo salvo izjav Helmuta Marka. Druge stopničke letos za Red Bull so bile popolnoma zaslužene, čeprav so lani dosegali bistveno boljše rezultate z osovraženim Renaultom. Kaj počno pri Renaultu? Nov pogonski sklop očitno ne daje takšnega napredka, kot so pričakovali. Rešuje jih McLaren, ki vsaj doseže kakšno točko. Vrh Renaultovega koncerna se naj zamisli, kako sposoben kader imajo. Od tovarniške ekipe Renault je bistveno boljši celo Haas, ki lahko kupi samo toliko razvoja, kolikor imajo denarja.

Pred dirko: Bo Ferrari napadel Mercedes z dvema postankoma?

Še bolj nezaslišano pa je to, kar smo videli pri Ferrariju. Namreč imeli so nov aerodinamični paket in nov pogonski sklop, toda med dirko sta se voznika lahko borila samo med sabo. Binotto in drugi na vrhu bi se morali zamisliti, ali je četrto in peto mesto res to, za kar se borijo. Leclerc ne bi mogel biti tretji, tudi če ne bi bilo varnostnega avtomobila, saj je bil Verstappen z novimi medium pnevmatikami hitrejši od Charlesa na rabljenih hard pnevmatikah. Na dirki za VN Španije je Sebastian Vettel pokazal svoj talent, kako kompromitirati dirko že v začetni fazi, poleg tega so mu v predčasnem postanku ponovno namestili pnevmatike, daleč od optimalnih. Verjetno bi imel več možnosti s hard pnevmatikami in strategijo z enim postankom. Vseeno je Vettel tisti, ki je prvi voznik v ekipi Ferrari in ima največ točk, tudi če tej vlogi ni dorasel. Notranji boj z Leclercom bo največjo uslugo naredil prav Mercedesu in Hamiltonu.

Hamilton dominiral v Barceloni, Ferrari poražen

Lewis Hamilton je po drugem mestu na kvalifikacijah pokazal, kdo je številka ena v ekipi Mercedes. Valtteri Bottas se trudi in je dober, a zaenkrat ni blizu, da bi resno ogrozil primat Hamiltona v ekipi. Poudariti pa je potrebno, da sta oba Mercedesova voznika pokazala veliko zrelost in nista niti za trenutek ogrozila pete zaporedne dvojne zmage na prvih petih dirkah.

 

Simon Jazbec

Komentar kvalifikacij za VN Španije: Pekoča zaušnica

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj