Formula 1 leta 2020 na Avtodromu Ayrton Senna

0

Brazilija je že pričela z gradnjo modernega dirkališča v Riu de Janeiru, ki bo nosilo ime legendarnega Ayrtona Senne in bo na koledarju dirk Formule 1 v sezoni 2020 zamenjalo kultno stezo Joseja Carlosa Pacheja v Sao Paolu.

Brazilski predsednik Jair Bolsonaro je včeraj razkril, da bo dirka za VN Brazilije v letošnji sezoni zadnjič potekala na kultnem Interlagosu, saj bodo bolidi Formule 1 že leta 2020 dirkali na novem dirkališču v Riu de Janeiru, ki se bo imenovalo po Ayrtonu Senni.

Bolsonaro je na tiskovni konferenci razkril, da so se zvezne in lokalne oblasti brazilske prestolnice že obvezale, da bodo do konca sezone 2020 v zahodnem predelu Ria zgradile novo moderno dirkališče.

Brazilski predsednik je v pogovoru z mediji potrdil selitev dirke:

“Vodstvo Formule 1 se je odločilo, da bo Brazilija tudi v prihodnosti gostila F1 dirko, toda zaradi slabe finančne podpore je trenutna lokacija v Sao Paolu postala nepraktična. Nova steza v Riu bo zgrajena v šestih ali sedmih mesecih, od dirke pa si celotno gospodarstvo obeta številne pozitivne učinke. To je odlična novica tako za Rio de Janeiro, kot celotno Brazilijo.”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj