Ferrari na vse ali nič: Nov pogonski sklop že v Španiji

0

Pri ekipi Ferrari so sprejeli odločitev, da bodo drugo specifikacijo letošnjega pogonskega sklopa kljub drugačnim napovedim, predstavili že na dirki za VN Španije, ki bo ta konec tedna v Barceloni.

Čeprav so pri Ferrariju nameravali drugo letošnjo pogonsko enoto prvič uporabiti šele na VN Kanade, bo Ferrari nov pogonski sklop predstavil predčasno in tako poizkušal prekiniti dominacijo Mercedesa ob začetku letošnje sezone.

Novico je že potrdil tudi šef ekipe Mattia Binotto:

V Barceloni bomo imeli nov pogonski sklop, ki bo predstavljen prej, kot smo prvotno načrtovali, saj smo ga nameravali pripeljati šele v Kanado. Shell je hkrati razvil novo mazivo, ki ga bomo prav tako uporabili na dirki v Španiji in obetamo si velik korak naprej.

Po poročanju italijanske revije Auto Moto, bo Ferrari na naslednji dirki v Španiji predstavil  tudi novo barvo svojega bolida SF90, ki bo vključevala posebno nano-tehnologijo.

Nova barva naj bo vsebovala posebne nanodelce s katerimi želijo pri Ferrariju doseči nižje temperature in boljšo razporeditev toplote ob bolidu.

Ferrari bo v Barcelono pripeljal tudi nov obsežen paket aerodinamičnih posodobitev.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj