Binotto: Ferrari ne bo imel magične rešitve v Kanadi

Ferrari F1 2019 leclerc

Mattia Binotto, vodja ekipe Ferrari, pravi, da bo Mercedes ostal favorit za zmago tudi na Veliki nagradi Kanade. Njegova izjava je nekoliko nenavadna, glede na to da dirkališče Circuit Gilles Villeneuve po značilnostih bolj ustreza bolidu SF90 kakor nekatere nedavne proge na koledarju Formule 1.

Rosberg: Ferrari ima težave z aerodinamiko

Zaradi ravnin na progi v Montrealu, ki omogočajo visoke hitrosti, bo opevan pogonski sklop morda lahko zakril nekatere aerodinamične napake na bolidu Scuderie Ferrari za sezono 2019. Prav pogonski sklop naj bi bil najmočnejše Ferrarijevo orožje v tem letu, vendar je kljub temu na vseh šestih dirkah do sedaj zmagal Mercedes.

Binotto na spletnem portalu Crash.net opozarja, da ne moremo pričakovati, da se bo situacija kar naenkrat obrnila na bolje:

»Ne verjamem, da je Kanada zadnja dirka sezone. Mislim, da se moramo izboljšati dirko za dirko. Imamo nekaj programov, ki so že v teku v Maranellu in s katerimi bomo sčasoma rešili težave, ki smo jih videli na zadnjih nekaj dirkah. Mislim, da v Kanadi ne bo magične rešitve. Bolid bo takšen, kot ga imamo.«

Za konec je Binotto dodal nekaj spodbudnih misli, da bi potolažil vse Ferrarijeve navijače, ki so razočarani zaradi njihove trenutne nekonkurenčnosti v boju za naslov:

»Vsekakor pa bomo za drugačno progo uporabili drugačno konfiguracijo, drugačne zmesi in drugačne nastavitve. Vse, kar lahko naredimo, je to, da se pripravimo kar se da najbolje s pomočjo simulatorja in pripravimo nastavitve. Mislim, da je zelo težko presojati. Mislim, da bomo v primerjavi z Barcelono v boljši formi, vendar menim, da imajo [pri Mercedesu] še vedno najboljši bolid in najmočnejši bolid v tem trenutku. Zato so po mojem mnenju še vedno tisti, ki bi morali biti pred nami. Ampak morda jim bomo tokrat bližje. Če se bo pojavila kakšna priložnost, bomo pripravljeni, da jo izkoristimo.«

Binotto: Ferrari še zmeraj mlada ekipa, ki je v procesu učenja

Preberite tudi  Binotto: Ferrari je proti Mercedesu pridobil 100 konjskih moči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja