Vettel nezadovoljen z medijskim poročanjem o moštvenih ukazih pri Ferrariju

Sebastian Vettel je po koncu dirke za Veliko nagrado Kitajske, na tiskovni konferenci zbranim novinarjem zabrusil, da je njihovo poročanje o moštvenih ukazih pri Ferrariju nekorektno.

Vettel je 1000. dirko v zgodovini Formule 1 končal na tretjem mestu, po koncu dirke pa je bil deležen številnih vprašanj o dogodku iz začetka dirke, ko ga je njegov moštveni kolega Charles Leclerc spustil predse.

Nemec je bil nad vprašanji o moštvenih ukazih vse prej kot navdušen.

“Takoj ko je prišlo do tega sem vedel, da me boste spraševali o tem. Ne vem, če na takšna vprašanja sploh želim odgovoriti, saj nisem navdušen nad vašim delom. Nekateri izmed vas vedno uporabite zgolj kakšen delček moje izjave, ki ga nato prikažete v slabi luči. Vsa situacija je bila relativno enostava. Ekipa me je vprašala ali lahko dirkam hitreje in odgovoril sem, da lahko. Želel sem ujeti Mercedesa, a na žalost mi ni uspelo najti pravega ritma.”

Preberite tudi  Video: Vrhunci prostih treningov

3 komentarji

 • hehe neprecenljivo je to njegovo jokanje :)) Ferrari z Vettlom nebo nikoli prvak…in si itak sploh ne zasluži,ker ni materjal za prvaka, če nima za klaso boljšega avta..kot ga je imeu Red Bull v letih ko je zmagovau :)) taljančki pač tam kjer si zaslužijo bit in upam da jim še doooolga leta nebo uspelo postat prvaki.

  1
  3
 • MOŠTVENI UKAZI ?

  So bili in so vedno nekorektni, nepriljubljeni in deprimirajoči ter uničujoči za dobre odnose v moštvu, saj je povsem nerazumljivo, da se to dogaja že pri tretji dirki sezone. Morda bi se to lažje razumelo in dojemalo, ko bi se nekdo edini že boril za osvojitev svetovnega prvenstva, ne pa že na začetku sezone. To, da so iz boxov na tako grobi način ustavili Charlesa Leclerca, ki je pred to dirko vodil Sebastiana Vettla za 4 točke se je sprevrglo v svoje nasprotje, saj je na lestvici oba prehitel Max Verstappen. V nasprotnem primeru pa bi imel, če bi končal na tretjem mestu, sedaj zaostanek samo 20 točk za Vallteri Bottasom in zasluženo tretje mesto v prvenstvu. Vsekakor si zasluži še več priložnosti za pilota, ki zasluži 13,33 krat manj kot njegov “caposquadra”, ki bije raje boj s svojim moštvenim kolegom, kot z VallteriBottasom in Lewisom Hamiltonom. Po drugi strani, pa je tudi hitrejši in si čimprej zasluži prvo zmago s Ferrarijem.
  Poleg tega bi lahko namesto pilotov, kot je posnet uradni video za FIA dirkal tudi pes, ki bi ga usmerjali z vsemi obstoječimi aparaturami direktno iz boksov. To formulo so precej uničili, tudi zaradi tega, ker so dovolili vsem možnim tehnologijam prevlado nad dirkači. Njihove sposobnosti in zmožnosti so samo delno izkoriščene ter obremenjene z vsemi omejitvami pravil, ki se še vedno zajedajo v nekoč najprestižnejši tehnološko najnaprednejši šport.
  Že bežen pogled v zgodovnino pove, da je bilo že od nekdaj veliko polemik okoli moštvenih ukazov, posebej pa je prišlo do vrelišča ob Rubensu Barrichellu in Michaelu Schumacherju v Avstriji in ZDA, ko mu je Michael Schumacher za drugo mesti poklonil zmagovalni pokal. Ne smemo pozabiti tudi uslug iz Mercedesovega tabora leta 2018, ko je Vallteri Bottas dirkal ravno dovolj hitro, da je s tem upočasnil tekmece, ki so se borili s Lewisom Hamiltonom za prva mesta.

 • Pri mercedesu je bilo to v zadnji tretjini prvenstva,pri ferrariju oa od prve dirke.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja