Top 5 F1 rekordov, ki jih bo skoraj nemogoče premagati

0

Medtem ko se zdi, da lahko Lewis Hamilton v prihodnjih letih ogrozi nekatere rekorde legendarnega Michaela Schumacherja, v Formuli 1 obstajajo nekateri mejniki, ki jih bo v prihodnosti bržkone nemogoče preseči…

ZMAGA S 6. POSTANKI S POVPREČNO HITROSTJO POD 50 km/h

Dirka za Veliko Nagrado Kanade leta 2011 je bila dirka, kjer so nenavadni rekordi padali kot za stavo. Dirka, ki jo je v deževnem kaosu s šestimi postanki v boksih dobil Jenson Button z Mclarnom, je trajala kar 4 ure in 4 minute, s čimer je postala najdaljša dirka v zgodovini. Hkrati velja tudi za najpočasnejšo, saj je povprečna hitrost zmagovalca štela pičlih 46 km/h.

MONAŠKA RULETA 1996

Dež je krojil tudi usodo epske dirke v Monte Carlu leta 1996, ki se je v zgodovino zapisala kot dirka z največ odstopi. V deževni drami je odstopilo kar 18 dirkačev, do cilja po so pripeljali zgolj trije, ki so tudi stopili na zmagovalni oder.

Na dirku v Monaku leta 1996 je presentljivo slavil Olivier Panis
TRIJE NA POLE POSITIONU

V sezoni 1997 je španski Jerez gostil zaključek sezone svetovnega prvenstva Formule 1. Na kvalifikacijah je Jacques Villeneuve z Williamsom kot prvi dosegel čas 1:21.072, njegov dosežek pa sta na tisočinko sekunde natančno izenačila še Michael Schumacher in Heinz Harald Frentzen. Dirka je odšla v zgodovino še po kontroverznem trčenju med Villeneuvom in Schumacherjem, po katerem je Kanadčan osvojil svoj edini naslov svetovnega prvaka.

KAZEN PO 6. SEKUNDAH F1 KARIERE

Sebastian Vettel je ob svojem debiju v Formuli 1 leta 2006 v Turčiji, na prvem prostem treningu zapeljal iz garaže in hipoma prejel kazen zaradi prehitre vožnje skozi bokse. Nemec si je tako prislužil rekord najhitrejše kazni v zgodovini najhitrejšega športa.

Sebastian Vettel je leta 2006 v Istanbulu dobil priložnost, da na prostih treningih dirka za ekipo BMW Sauber

JIM CLARK 5 MINUT PRED VSEMI

Leta 1963 je na stezi v Spa Francorchampsu Jim Clark vso konkurenco z izjemo Brucea Mclarna na drugem mestu, prehitel za cel krog. Clark je v cilj prišel 4 minute in 54 sekund pred Mclarnom, kar je največja prednost v zgodovini Formule 1.

Jim Clark je leta 1963 v Belgiji slavil zmago z najvišjo razliko v zgodovini Formule 1

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje