Perez: Žal mi je, da nisem leta 2014 prestopil v Ferrari

0

Dirkač ekipe Racing Point Sergio Perez obžaluje, da se je leta 2013, kot dirkač Ferrarijeve mladinske akademije odločil za prestop v Mclaren, saj bi ga zgolj leto kasneje čakal sedež v rdečem bolidu Scuderije iz Maranella.

Potem ko je Perez v sezonah 2011 in 2012 z dobrimi predstavami nase opozoril pri ekipi Sauber, se je Mehičan leta 2013 odločil za prestop v Mclaren, kjer pa se ni znašel najbolje. Ekipa iz Wokinga se je nadarjenemu dirkaču zgolj po letu dni odpovedala, Perez pa je svoje mesto našel pri moštvu Force India.

Mehiški dirkač je v pogovoru za Podcast Beyond the grid priznal, da svojo odločitev obžaluje.

“Žal mi je, da sem se odločil za Mclaren, saj je to škodilo mojemu ugledu. Takrat sem bil član Ferrarija in leta 2014 bi lahko dirkal za njih, če bi še eno leto ostal pri Sauberju. Imel sem sestanek z Domenicalijem, ki mi je ponudil predpogodbo. Bil sem mlad in nekoliko neučakan, saj sem se želel boriti za naslov in Mclaren je bila logična izbira, saj so takrat zmagovali dirke. Napaka je bila predvsem to, da sem podpisal zgolj enoletno pogodbo, kar je bil velik spodrsljaj mojega menedžmenta.”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj