Nasveti za obisk dirke Formule 1

0

Obisk dirke Formule 1 je res posebno doživetje, ki bi ga moral vsaj enkrat poizkusiti vsak navdušenec. Cena vstopnic za ogled Formule 1 je odvisna predvsem od izbrane lokacije in udobja, v katerem si želite ogledati F1 dirkalnike. Bistveno cenejše so razumljivo vstopnice za ogled petkovih prostih treningov, medtem ko boste za ogled kvalifikacij in dirke morali nekoliko bolj odpreti svojo denarnico.

Formula 1: Koliko stanejo vstopnice za F1 dirke

Najbolj osnovna stvar, ki jo morate vzeti s seboj, je seveda vstopnica za na dirko. Skupaj z denarjem jo skrbno čuvajte, da ne najdejo drugega lastnika. Bolj kot žepi na hlačah ali na jaknah so za hranjenje primerne manjše torbe za okoli vratu ali pasu, ki jih nosite tesno ob telesu, da so ves čas pred očmi.

Na prizoriščih je vedno poskrbljeno tudi za hrano in pijačo, vendar lahko še vedno vzamete s seboj nekaj sendvičev, prigrizkov sadja in pijače – dan na stezi je le dolg. Ob vročih dnevih še posebej prav pridejo plastenke z vodo.

Priporočljiva je tudi uporaba protihrupnih čepkov ali druga podobna zaščita. Določena prizorišča, na primer Monako, so glasnejša od drugih, saj se zvok odbija od okoliških stavb. Čepki v ušesih vam ne bodo toliko pokvarili vzdušja na dirki, boste pa hvaležni, ker vam ne bo še naslednji dan šumelo v ušesih.

Nekatera prizorišča razpolagajo z radijsko frekvenco, na kateri oddajo informacije o dogajanju na progi. Če boste imeli s seboj slušalke, lahko s tem dopolnite svojo izkušnjo na dirki.

Če boste na prizorišče Formule 1 potovali v lastni organizaciji, se dobro pripravite na pot, še posebej, če se prvič odpravljate tja. Naredite načrt poti, poskrbite za vinjete, karte za vlak/avtobus, imejte s seboj lokalno valuto, kjer je to potrebno, in preverite, kje se lahko (brezplačno) parkira.

S seboj vzemite tudi tehnologijo, s katero boste zabeležili obisk dirke Formule 1. Pametni mobilni telefoni so odličen pripomoček za ustvarjanje kvalitetnih fotografij in videov, seveda, v kolikor ni baterija prazna ali pomnilnik poln. Priporočamo, da s seboj vzamete tudi prenosno baterijo in pred odhodom naredite prostor za nove vsebine na telefonu. Seveda ne pozabi deliti svojega doživetja s prijatelji in znanci na družabnih omrežjih in tudi na Portalu F1.si bomo z veseljem objavili tvoje fotografije, videe in prispevke o dirki.

Če boste želeli spominček z dirke, lahko povsod kupite kakšen suvenir in navijaške rekvizite. Kar že imate doma, pa ne pozabite vzeti s seboj, da boste lahko spodbujali svoje najljubše voznike in ekipe.

Največja gneča je na dan dirke, zato se splača biti tam že takoj zjutraj, da zasedete dobro pozicijo, morda celo dobite prostor v senci. V vsakem primeru je pametno imeti s seboj zložljiv stol in kakšno revijo ali knjigo, da se zamotite, ko so premori.

Pred odhodom preglejte vremenske razmere, da boste imeli s seboj prava oblačila in obutev. Na določenih lokacijah, kakor je denimo Silverstone, vam lahko v istem dnevu pride prav sončna krema in dežni plašč. Dežnik je odličen pripomoček, tako proti dežju kakor tudi proti soncu. Previdno le, da ne boste z njim komu ovirali pogled na progo.

Nezadovoljstvo drugih obiskovalcev pa lahko povzročate tudi z glasnimi navijaškimi rekviziti, kakor so fanfare in troblje, zato jih raje pustite doma. Skrbno premislite tudi, ali so vaši otroci pripravljeni na takšen glasen dogodek, poln ljudi. Z obiskom dirke F1 raje počakajte, da so dovolj stari oziroma preverite, ali jih tovrsten dogodek sploh zanima.

Za vse navdušence, ki nameravate obiskati dirko Formule 1, smo pripravili seznam stvari, ki jih je koristno imeti s seboj. Poseben poudarek je tudi na stvareh, ki jih potrebuje žensko občinstvo. Seznam si lahko ogledate tukaj:

Seznam stvari za ogled dirke Formule 1

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje