Mol: Mick Schumacher povprečen dirkač in ne zvezda Formule 1

Dolgoletni nizozemski komenator Formule 1 Olav Mol dvomi, da je Mick Schumacher tako dober dirkač, kot sta denimo Max Verstappen in Charles Leclerc, ki veljata za najbolj nadarjena dirkača nove generacije.

Sin sedemkratnega svetovnega prvaka Formule 1 je na medsezonskih testiranjih v Bahrajnu debitiral za volanom bolida Formule 1. Mladi Nemec je svojo prvo vožnjo opravil z ekipo Ferrari, s katero je njegov oče osvojil pet zaporednih naslovov svetovnega prvaka.

Kljub temu, da mnogi mlademu nemškemu dirkaču pripisujejo svetlo prihodnost, drugi opozarjajo, da Schumacher v svoji karieri še ni pokazal takšnih predstav, kot nekateri njegovi sovrstniki.

Nekdanji dirkač Formule 1 Jan Lammers, je svoje dvome o Schumacherju razkril za nizozemski Algemeen Dagblad:

“Medtem ko nekateri s svojim dirkanjem navdušijo takoj, drugi potrebujejo nekoliko več časa in med slednjimi je tudi Schumacher. Zagotovo v zgodnji fazi svoje kariere ni pokazal toliko kot Verstappen, toda pred sabo ima še veliko dirkaških let.”

Skeptičen je tudi nizozemski komentator Olav Mol:

Schumacher je zagotovo nadarjen, saj ga Ferrari ne bi zbral zgolj zaradi imena, čeprav tudi to pomaga. Zaenkrat pa težko rečemo, da je v nižjih kategorijah navduševal, saj je bil bolj ali manj povprečen. Je mlad dirkač, ki ima pred sabo še veliko časa, sam pa ga ne vidim kot zvezdo Formule 1.

 

Preberite tudi  Helmut Marko: Verstappen se bo leta 2020 boril za naslov

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja