Alonso: Dirkal bom dokler ne najdem hitrejšega od sebe

Fernando Alonso, ki se je na medsezonskih testiranjih v Bahrajnu za kratek čas vrnil za volan Mclarna zagotavlja, da bo dirkal vse dokler ne naleti na koga, ki bo v enakem dirkalniku hitrejši od njega.

Samozavestni Alonso se medtem že intenzivno pripravlja na dirko za 500 milij Indianapolisa, kjer bo Španec lovil trojno krono motošporta. Dvakratni svetovni prvak je v pogovoru za RaceFans.net vnovič poudaril, da ne izključuje vrnitve v Formulo 1, v kolikor bo imel na voljo bolid, s katerim bo lahko pokazal vse svoje kvalitete.

Alonso je na vprašanje ali zase meni, da je najboljši dirkač na svetu odgovoril.

“Menim, da sem. Prepričan sem, da vsakdo misli, da je najboljši, saj je dirkanje zelo tekmovalen šport. Dejstvo pa je, da v Formuli 1 braz pravega bolida težko dokažeš, da si najboljši in zato sem sam poiskal druge izzive v katerih zelo uživam. Dokler bom čutil, da sem dovolj konkurenčen bom nadaljeval z dirkanjem. V kolikor se bo zgodilo, da bom sedel v dirkalnik in bo nekdo z enakim materialom hitrejši bom prenehal. Zaenkrat se to še ni zgodilo in dokler se ne bo, bom nadaljeval z dirkanjem.”

Preberite tudi  Vettel: Leclercove zmage niso presenečenje

3 komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja