Raikkonen: Pomembno je, da imaš več “pivskih”dni, kot tistih z “mačkom”

Kimi Raikkonen je pred prvo dirko sezone razkril marsikatero zanimivo podrobnost iz svojega zasebnega življenja, ki so ga pogosto zaznamovale divje zabave z velikimi količinami alkohola.

Raikkonen, ki se je po petih letih dirkanja za Ferrari preselil v ekipo Alfa Romeo je prepričan, da mu je njegov sproščen življenjski slog pomagal tudi pri njegovi dirkaški karieri.

“V preteklosti sem se pogosto šalil, da je vse v redu dokler imaš več pivskih dni, kot tistih z “mačkom”. Zaenkrat so številke še na moji strani”, je pogovor za podcast Beyond the Grid, v smehu začel Kimi.

Finec z vzdevkom Iceman, ki je leta 2007 s Ferrarijem postal svetovni prvak in je že vrsto let eden izmed najbolj priljubljenih dirkačev na svetu, je bil predvsem ob začetku svoje dirkaške kariere znan po svojem divjem zasebnem življenju, ki so ga zaznamovale zabave in alkohol.

Raikkonen je v svoji biografiji razkril marsikatero podrobnosti z začetka svoje kariere v formuli Renault, pa do Formule 1, kjer je do upokojitve leta 2009 dirkal za Sauber, Mclaren in Ferrari.

Finec je tako razkril, da se je leta 2012, ko je dirkal za Lotus, med dirkama v Bahrajnu in Španiji s prijatelji in kopico alkohola neprekinjeno zabaval kar 16 dni zapored. Kimi je nato na dirki v Barceloni kljub dvo-tedenskemu pijančevanju osvojil tretje mesto.

Raikkonen je za ‘Beyond the Grid’ dejal, da so zanj dirkanje, zabave in alkohol povsem običajne stvari.

“Čeprav se ljudje na ta račun pogosto šalijo sam menim, da je to povsem nekaj običajnega. Sam sem pogosto dirkal veliko bolje, ko sem se med dirkami s prijatelji udeležil kakšne zabave. Poletje je čas zabav in dirkanja in tako je že celotno mojo kariero. Morda se komu to zdi čudno, zame pa je nekaj povsem običajnega. Dirkanje zahteva veliko koncentracije in sprostitev med dirkami mi pomaga k boljšim predstavam na stezi. “

Video: Kimi Raikkonen na zaključno prireditev Fie prišel pijan in s cigaro v roki

Preberite tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja