Hamilton: Fia mi je leta 2008 ukradla zmago v Spaju

Lewis Hamilton tudi po desetletju ne more pozabiti incidenta, ko je v sezoni 2008 zaradi kazni ostal brez zmage na dirki v Spa Francorchampsu. Britanec je namreč prepričan, da so bile v sezonah 2007 in 2008, zoper njega sprejete odločitve, s katerimi so želeli določeni ljudje preprečiti njegov boj za naslov svetovnega prvaka.

V zadnjih krogih VN Belgije leta 2008 sta se za zmago v epskem boju pomerila Kimi Raikkonen s Ferrarijem in Lewis Hamilton z Mclarnom. Hamilton je napadel Finca ob vstopu v zadnjo šikano, a ob tem zapeljal s proge in na prevzel vodstvo na nedovoljen način. Britanec je nato Raikkonenu vrnil mesto, a ga prehitel že v La Sourceu.

V vse močnejšem dežju je Raikkonen končal v zidu, Hamilton pa prišel do zmage, a je bil po koncu dirke kaznovan s pribitkom 25. sekund, kar je pomenilo, da je nepričakovano slavil Felipe Massa.

Hamilton, ki spornega dogodka več kot očitno še ni pozabil, je prepričan, da se mu je zgodila krivica. Britanec je na družabnem omrežju Instagram zapisal, da tudi po 10. letih še ni prepozno, da mu Fia odvzeto zmago vrne, saj je bila kazen nezaslužena. Hamilton je sicer svoj zapis, ki je dvignil veliko prahu, kmalu nato tudi umaknil.

Hamilton je prepričan, da je bil ob začetku svoje kariere v Formuli 1 deležen številnih krivic:

V letih 2007 in 2008 sem večkrat prejel kazni, ki si jih nisem zaslužil. Dobil sem občutek, kot da si nekateri ljudje ne želijo, da bi osvojil naslov svetovnega prvaka.

Preberite tudi  Hamilton: Očitno so se komisarji danes zbudili na drugi strani postelje

1 komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja