Binotto: Ferrarijeve težave povezane s stezo v Albert Parku

Šef ekipe Ferrari Mattia Binotto je prepričan, da so težave s katerimi sta se na prvi dirki nove sezone spopadala Sebastian Vettel in Charles Leclerc povezane s specifično konfiguracijo uličnega dirkališča v Albert Parku.

Potem ko je Ferrari po odličnih predstavah na zimskih testiranjih na prvo dirko nove sezone Formule 1 prošel kot prvi favorit, je bilo že po prvih prostih treningih jasno, da Scuderia v Melbournu ne bo v boju za zmago.

Binotto je prepričan, da je novi Ferrarijev bolid precej boljši, kot je bilo videti na prvi dirki, težave Ferrarija pa naj bi bile po njegovem mnenju povezane s specifikami ulične steze v Albert Parku.

“Že od samega začetka se na tej stezi nismo počutili udobno. Čeprav smo preizkusili veliko različnih nastavitev nam nikakor ni uspelo najti pravega ravnotežja. Že v kvalifikacijah je bilo očitno, da imamo veliko težav, na dirki pa smo imeli še težave s pnevmatikami. Melbourne zapuščamo z velikimi količinami podatkov in storili bomo vse kar je v naši moči, da v Bahrajnu prikažemo drugačno podobo.”

1 komentar

  • Če je res da imajo težave z nastavitvijo ravnotežja, zaradi nove aerodinamične filozofije (“inboard” usmerjanje zračnega toka) in da se ne more hitro in enostavno koregira celotni setup čez 1 dirkaški vikend – to pomeni da jih bodo imeli na vsaki dirki. Jasno je, za VN Monaca ali Singapurja ne bo nič drugačnega, edina uganka je njihov performans na ostalih 18 stezah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja