Uradno: Ferrari razrešil Arrivabeneja

0

Potem ko so že zjutraj o odhodu Maurizija Arrivabeneja s čela ekipe Ferrari poročali italijanski mediji, je pozno popoldne prišla še uradna potrditev iz Maranella. Novi vodja Ferrarijeve ekipe v Formuli 1 bo postal dosedanji tehnični direktor Mattia Binotto.

Ferrari je z uradno izjavo za javnost potrdil navedbe Gazzette dello Sport, da Maurizio Arrivabene po štirih letih zapušča Scuderio iz Maranella, odločitev pa je sprejelo vodstvo Ferrarija na čelu s predsednikom Johnom Elkannom in izvršnim direktorjem Louisom Camillerijem.

Po poročanju italijanskih medijev, se je predsednik Ferrarija John Elkann odločil poseči v spor za prevlado znotraj ekipe, ki že dlje časa poteka med vodjo ekipe Maurizijem Arrivabenejem in tehničnim direktorjem Mattio Binottom, ki je od vodstva ekipe iz Maranella zahteval jasna zagotovila o svoji vlogi v moštvu. Binotto je očitno dobil interni dvoboj in bo v prihodnosti vodil Ferrari, medtem ko Arrivabene dokončno zapušča ekipo.

Kljub temu, da je Arrivabene navedbe o konfliktih znotraj Ferrarija večkrat zanikal, je bil razkorak med vodstvenim in tehničnim oddelkom vse večji. Elkann je posledično sprejel odločitev in za novega šefa ekipe Ferrari imenoval Mattio Binotta, ki bo Ferrari vodil v sezoni 2019.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj