Michael Schumacher: Iz zakulisja življenja po usodni nesreči – VI. del

0

Bori se do konca in nikoli ne obupaj

Molk družine Schumacher je skozi leta spodbudil različne govorice o Michaelu. O njegovem zdravstvenem stanju je znano zelo malo, a zagotovo je še vedno živ. Po nekaterih poročanjih naj bi se odzival na okolico, kljub temu da je še vedno prikovan na posteljo. Schumacherjevo zdravljenje je izjemno zahtevno in drago. Odkar se zdravi na domačem naslovu, naj bi bil tedenski strošek 55.000 evrov.

Družina izredno ceni, da njegovi oboževalci razumejo in sprejemajo, da gre v takšni situaciji za zasebno družinsko zadevo, ki ni primerna za širšo javnost. Ne želijo jim dajati lažnega upanja, da bo Michael kmalu stopil pred njih in jih nagovoril. Toda profesor Mark Oberman iz Nevrološkega centra Asklepios klinike izpostavlja, da med 30 in 40 odstotkov takšnih pacientov pride k zavesti po štirih letih in so nato sposobni spremljati, kako njihovi otroci in vnuki odraščajo ter kaj se dogaja v družini in med prijatelji.

V podporo Schumacherju je predstavnica družine Sabine Kehm organizirala iniciativo »Keep fighting.« Gre za neprofitno organizacijo, katerega namen je širiti pozitivno energijo, ki so jo podporniki skozi leta namenili Michaelu. Organizacija vodi kulturne in izobraževalne projekte po vsem svetu. Oboževalci po vsem svetu pa se lahko pridružijo »Keep fighting mozaiku«, delijo svoje najljubše trenutke v Schumacherjevi karieri in zraven pripišejo pozitiven komentar, ki bo v navdih za druge.

V sodelovanju s fundacijo »Keep Fighting« je Ferrari Michaelu v čast in zahvalo v svojem muzeju organiziral razstavo ob njegovem posebnem jubileju. Odprla se bo točno na njegov rojstni dan in bila posvečena njegovi zgodbi ter dosežkom s Ferrarijem. Schumacher je postavil mnoge rekorde prav v barvah »poskočnega konjička« in velja za njihovega najuspešnejšega voznika v vsej zgodovini. Med leti 2000 in 2004 je nemški šampion osvojil pet naslovov najboljšega voznika in tudi ogromno prispeval k šestim konstruktorskim naslovom Scuderie Ferrari med leti 1999 in 2004.

Skoraj preroške so bile Schumacherjeve besede, izrečene v intervjuju leta 2007: »Vedno sem verjel, da ne smeš nikoli obupati. Moraš se še naprej boriti, tudi ko obstaja le še majhna možnost.« In prav to tudi sedaj počne. To počno tudi vsi njegovi bližnji, medicinski strokovnjaki, njegovi navdušenci in vsi, ki kdaj pomislijo nanj, molijo zanj in mu želijo, da okreva. Dokler Schumacherjevo srce še bije, obstaja upanje. Kehmova pa poudarja, da je najboljše darilo za Schumacherja in njegovo družino to, da se ga ljudje spominjajo kot najboljšega voznika in rekorderja, kakršen je. Svoj 50. rojstni dan bo tako preživel v najožjem krogu družine in prijateljev.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje