Michael Schumacher: Iz zakulisja življenja po usodni nesreči – V. del

0
willi-weber-michael-schumacher

Ironična komponenta nesreče

Novice iz zakulisja Michaelovega življenja so izjemno redke. Tisti, ki so mu (bili) blizu, točno vedo, zakaj je Corinna zahtevala brezpogojno zaupnost. Kakor poudarja njihova predstavnica za javnost: »Michael je vedno držal jasno mejo med svojim profesionalnim in zasebnim življenjem, tudi med najbolj uspešnim obdobjem v svoji karieri. Njegova družina želi tudi sedaj njemu v čast ohraniti to distinkcijo.«

Schumacher je pred nesrečo redno skrbel za svoj atletski videz in kondicijo, pravzaprav je hodil v telovadnico pogosteje kot katerikoli voznik poprej. Bil je ponosen nase in nihče od bližnjih si ne želi, da bi bila njegova samopodoba in javna podoba v očeh najzvestejših navijačev kakorkoli okrušena zaradi neprijetnih novic.

Nemška revija Bravo je poročala, da zdravniki v strogi tajnosti pripravljajo vse potrebno za transport Schumacherja na kliniko v Dallasu (Teksas), ki je specializirana za zdravljenje možganskih poškodb. Mark Weeks, direktor klinike, je za revijo povedal: »Imamo veliko izkušenj s pacienti, ki so utrpeli podobne poškodbe. Najverjetneje ni v Evropi nobene klinike, ki bi zdravila toliko primerov kot jih mi.« Čeprav je Weeks namignil, da bi bila njihova klinika več kot primerna za zdravljenje svetovnega prvaka, pa Schumacherjeva družina ne želi komentirati špekulacij.

3. januarja bo Schumacher tako praznoval rojstni dan za zaprtimi vrati, v krogu najožjih članov družine in prijateljev. Njegovi oboževalci pa bodo ostali v nevednosti, kaj se pravzaprav dogaja z njihovim idolom. Skoraj ironično je, da je človek, ki je živel hitro in nevarno profesionalno življenje, utrpel le eno resno nesrečo s Formulo 1 (leta 1999 si je v Silverstonu zlomil nogo), potem pa je bil zanj usoden sončen dan na snežini. Še bolj nenavadno je zaradi tega, ker je bil Schumacher izvrsten smučar, ki je redno zmagoval na tekmah v smuku ob vsakoletnih Ferrarijevih zimskih srečanjih v Madonni di Campiglio.

Da je ironija popolna, pa je Schumacher pred nesrečo nameraval postati podpornik inštituta ICM v Parizu, ki se ukvarja z raziskavami možganov in hrbtenice. Profesor Gerard Saillant, predsednik inštituta ICM in svetovno priznan nevrolog, je hkrati Schumacherjev družinski prijatelj. Na tisti usodni dan pred šestimi leti je priletel v Švico in pomagal reševati svojega prijatelja.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje