Jordan: Schumacherju sem rekel naj sp**** iz moje garaže

Nekdanji šef ekipe v Formuli 1 Eddie Jordan je spregovoril o dogajanju po zloglasni dirki za VN Belgije v Spa Francorchampsu na kateri je po trčenju med Michaelom Schumacherjem in Davidom Coulthardom slavil član njegove ekipe Damon Hill.

V eni izmed najbolj kaotičnih dirk vseh časov je že na startu prišlo do trčenja 13. bolidov, dirko pa je v veliki meri zaznamoval dogodek, ko je Michael Schumacher trčil v za krog zaostalega Davida Coultharda. Na koncu epske dirke je zmago slavil Damon Hill, ki se mu je ob koncu dirke približeval njegov moštveni kolega Ralf Schumacher, a je Jordan morebiten obračun svojih dirkačev preprečil z moštvenimi ukazi.

Eddie Jordan je za irski Independent spregovoril o dogajanju po koncu dirke:

“Damon ne bi nikoli zmagal, saj je bil Ralf bistveno hitrejši, hkrati pa je dal jasno vedeti, da je pripravljen na trčenje in morali smo ukrepati. “

“Nato je po dirki k meni prišel še Michael, ki je bil razburjen tako zaradi izgubljene zmage, kot zaradi Ralfa. Rekel sem mu: Poglej, Ralf zame dirka že leta, tebe pa sem zadnjič videl, ko si sp**** v Benetton, ker si mislil, da si pameten, toda še zmeraj imam tvoj denar. Sp**** iz moje garaže.”

Odgovoril mi je: “Moj brat naslednje leto ne bo dirkal zate.”

“Takrat sem mu rekel: Poglej, tole je dokument, ki se imenuje pogodba. V njej je tudi odkupna klavzula. Plačaj jo in lahko imaš svojega brata.”

Preberite tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja