Gary Anderson: Ferrari je na položaj šefa ekipe postavil napačnega človeka

Mattia Binotto Ferrari

Nekdanji inženir in novinar ugledne britanske revije Autosport Gary Anderson ne razume poteze vodstva Ferrarija, ki je na funkcijo šefa ekipe imenovalo tehničnega direktorja Mattio Binotta.

Pri Ferrariju so ta teden presenetili z novico, da so prekinili sodelovanje s šefom ekipe Maurizijem Arrivabenejem, ki ga bo na čelu moštva zamenjal dosedanji tehnični direktor Mattia Binotto. Nekdanji inženir ekip Jordan in Mclaren meni, da so v Maranellu z imenovanjem Binotta storili napačno potezo.

Ne razumem kako lahko svojega najboljšega inženirja postaviš na politično funkcijo in ga odstraniš s položaja v katerem je najboljši. Binotto je odličen tehnični direktor, kar je dokazal z bolidi, ki so v zadnjih letih nastali pod njegovim vodstvom. Položaj tehničnega direktorja je delo, ki zahteva polni delovnik in ne vem kaj nameravajo pri Ferrariju storiti sedaj. To ni delo, ki bi ga opravljal v prostem času in po mojem mnenju so storili napako. Tudi če se odnosi v ekipi zaradi tega izboljšajo to ne bo pomagalo, če bo bolid nekaj desetink počasnejši, ker je najboljši inženir na napačnem položaju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja