Brown: McLaren se bo čisto dobro znašel tudi brez Alonsa

Norris-brown

Kljub temu da je konec sezone 2018 Alonso oznanil, da zapušča Formulo 1, šef McLarna Zak Brown samozavestno napoveduje, da ekipa ne bo zašla v težave, zaradi umanjkanja njegovih tehničnih povratnih informacij.

Alonso se je konec sezone 2018 odločil za odhod iz sveta Formule 1. Tako je ekipo McLaren soočil z izzivom sestaviti popolnoma novo postavo za sezono 2019. Ekipa se je odločila, da bo dala priložnost Carlosu Sainzu in novincu Landu Norrisu.

Medtem ko bo Norris v sezoni 2019 pretežno brusil svoj talent pri McLarnu, pa Brown računa na to, da bo Sainz poskrbel za povratne informacije pri razvoju njihovega novega bolida. Za Motosport.com je povedal:

»Carlos ima veliko izkušenj in ima to prednost, da je bil že v več različnih ekipah. Lando pa je dokazal, da je izjemno hiter. Mislim, da bosta tadva voznika kar najbolje izkoristila končno zmogljivost in hitrost našega dirkalnega bolida. Nekdo kot je Lando sicer nima takšnih izkušenj kot Fernando, niti tovrstnih povratnih informacij. Trajalo bo nekaj časa, da se razvije, toda za Carlosa je to že peto leto v tem športu, zato smo zadovoljni z našima voznikoma.«

Oba voznika sta že preživela nekaj časa pri ekipi McLaren. Norris je bil njihov rezervni voznik v sezoni 2018, medtem ko se je Sainz pridružil na testiranjih v Abu Dhabiju po koncu sezone.

Carlos Sainz je po Brownovem mnenju tudi oseba, ki se bo dobro znašla v svetu sponzorjev, zaradi svojega karakterja in ljubezni do dirkanja:

»Carlosa sem začel spoznavati še preden smo podpisali pogodbo z njim. Zelo mi je všeč, drugače niti ne bi podpisali z njim. Ampak tukaj je treba razločevati med dvema stvarema – med njim kot osebo in njim kot voznikom. Mislim, da je kot oseba zelo dobro organiziran, izobražen, inteligenten in že celo življenje živi za moto dirke. Všeč mi je njegova osebnost in odnos. Zelo je dostopen in mislim, da je s komercialnega vidika zelo naklonjen sponzorjem, lahko bi rekli, da je tudi dober paket izven proge. Zelo je predan, veliko sprašuje in je zelo zrel, glede na starost. Verjetno zaradi tega, ker je že dolgo v svetu Formule 1.«

Brown meni, da je njihov novi Španec voznik, ki razume tehnični vidik tega športa:

»Kot voznik nas je, glede na to, kar smo do sedaj videli, nadvse navdušil. Je agresiven, sodeluje z ekipo inženirjev in želi vedeti, kaj se dogaja. Veliko časa preživi z mano na telefonu, z inženirji in pravzaprav je imel tudi številne pogovore s Fernandom po koncu sezone. Zelo je vključen in mislim, da je zelo navdušen. Po mojem mnenju je popolnoma pripravljen, da se nam pridruži na poti k vrnitvi.«

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja