Mick Schumacher zavrnil Mercedes in se odločil za Ferrari

0

Mick Schumacher se bo po poročanju italijanskih medijev pridružil Ferrarijevi akademiji za mlade dirkače,potem ko je sin sedemkratnega svetovnega prvaka Formule 1 Michaela Schumacherja zavrnil podobno ponudbo Mercedesa.

Mladi nemški dirkač,ki bo v prihodnji sezoni dirkal v Formuli 2, tako stopa po stopinjah svojega očeta, ki je z rdečim bolidom osvojil pet zaporednih naslovov svetovnega prvaka. Mick, prvak evropskega prvenstva F3 bo v svoji premierni sezoni v seriji Formule 2 dirkal za ekipo Prema, član katere je bil tudi trenutni dirkač Ferrarija Charles Leclerc.

Po dirki v Monzi je šef ekipe Ferrari Maurizio Arrivabene poudaril, da so Micku Schumacherju vrata Maranella na stežaj odprta, v kolikor bi se sin sedemkratnega svetovnega prvaka odločil dirkati  za Ferrari. Arrivabene je na Ferrarijevi domači dirki izjavil: 

“Kar zadeva Micka Schumacherja je najpomembneje, da mu pustimo čas, da raste in se še naprej razvija, ne da bi mu ob tem naložili dodatno breme. Njegovi zadnji rezultati so zelo dobri in želim mu uspešno kariero. S takšnim imenom, ki je spisal Ferrarijevo zgodovino so mu vrata Maranella vselej odprta, seveda pa je to odločitev družine Schumacher. Pustimo fante, da se zabavajo, nato pa bomo videli. Kako bi lahko v Maranellu zavrnili nekoga s takšnim priimkom.”

Schumacher naj bi po poročanju italijanskega Motorsporta zavrnil ponudbo Mercedesa in se odločil za Ferrari. Nemec bo tako v prvenstvu Formule 2 nastopal kot član Ferrarijeve mladinske akademije.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje