Michael Schumacher: Iz zakulisja življenja po usodni nesreči – I. del

0

Uvod v nesrečo, ki je zaznamovala zgodovino Formule 1

Dnevi med 29. decembrom in 3. januarjem bodo na Portalu F1.si rdeče obarvani. 29. decembra namreč mineva šest let od nesreče legende Formule 1 Michaela Schumacherja, ki je za vedno zaznamovala njegovo življenje in tudi življenja številnih navdušencev Ferrarija ter Formule 1. Hkrati pa bo le nekaj dni kasneje najuspešnejši voznik v zgodovini Formuli 1 praznoval svoj 51. rojstni dan.

Ob tem jubileju smo pripravili 6-delni prispevek iz zakulisja njegovega življenja po usodni nesreči, ki ga bomo objavljali vse do njegovega rojstnega dne. Poleg tega pa bomo vsak dan objavljali tudi članke z mnenji znanih oseb iz sveta Formule 1 o Schumacherju ter video vsebine njegovih vrhuncev v Formuli 1. Najprej pa se spomnimo, kako je sploh prišlo do usodne nesreče, ki je za vedno spremenila zgodovino Formule 1.

Bila je sončna nedelja, zadnja v letu 2013. Michael Schumacher se je s svojim takrat 14-letnim sinom Mickom in prijatelji odpravil na smučanje v Meribel v francoskih Alpah. Michael je v nekem trenutku zagledal, da prijateljeva hči potrebuje pomoč in zapeljal na neoznačeno območje med dvema stezama. Takrat je Michaelu spodrsnilo, z glavo je zadel ob kamen ter utrpel resne možganske poškodbe s krvavitvami, kljub temu da je nosil čelado. Kasnejša rekonstrukcija dogodka je pokazala, da Schumacher ob padcu ni smučal z visoko hitrostjo, če ne bi nosil čelade, pa bi najverjetneje na smučišču umrl.

Pomoč je prišla 4 minute po dogodku, medtem pa je Michael že močno krvavel, a še vedno bil pri zavesti. Nato so ga pripeljali v bolnišnico v Grenoblu, kjer so zdravniki takoj izvedli dve operaciji, da so mu rešili življenje. Naslednje mesece je preživel v umetni komi, dokler ga niso v juniju 2014 prestavili v Univerzitetno bolnišnico Lozana v Švici. Septembra so ga poslali na okrevanje v domačo hišo in od takrat o njegovem stanju ni mogoče zaslediti skoraj nobenih informacij.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje