Mclaren vstopil v “slovensko” kolesarsko ekipo Bahrain Merida

0

Mclaren je postal 50 odstotni partner kolesarske ekipe Bahrain Merida, ki je znana po številni zasedbi slovenskih kolesarjev. V barvah Bahrain Meride pod taktirko športnega direktorja ekipe Gorazda Štanglja tako dirkajo 
Grega Bole, Borut Božič, Kristijan Koren, Matej Mohorič, Domen Novak, David Per in Luka Pibernik.

 Mclaren bo postal solastnik ekipe, katere soustanovitelj je Slovenec Milan Eržen, ekipe Bahrain Merida Mclaren pa bo nastopala v najvišjem razredu kolesarstva – UCI World Tour.   Bahrain Merida je sezono 2018 v konkurenci 18. ekip World Toura končala na 7. mestu, največji zvezdnik moštva pa je italijanski kolesar Vincenzo Nibali, ki se lahko pohvali z zmago na vseh treh največjih dirkah na svetu: Tour de France, Giro d’Italia in Vuelta a Espana.

Direktor marketinga pri McLaren Applied Technologies je ob sklenitvi partnerstva povedal:

Kolesarstvo je šport v katerem smo že delovali in področje v katerega smo si želeli vstopiti že nekaj časa. Dirkanje, tehnologija in profesionalni šport je bistvo Mclarna in vstop v kolesarstvo je logičen korak za naše podjetje. To kar je ekipa Bahrain Merida storila v vsega dveh letih je izjemno in pri Mclarnu bomo storili vse, da bo Bahrain Merida Mclaren postala ene izmed najuspešnejših ekip na svetu.

Poleg številne zasedbe kolesarjev v ekipi Bahrain Merida sodelujejo še zdravnik Marjan Koršič, fizioterapevti Aleš Murn, Rok Novak in Borut Škedelj, mehanik Primož Šegina , Mateja Kos pa skrbi za odnose z javnostmi.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje